Житель Закарпатської області та уродженка Шумського району спільно з росіянином протягом 2014-2015 років незаконно перевозили краян на роботи у теплицях до сусідньої держави. Обіцяли комфортні умови праці та високоплачувану роботу. Реальність же насправді була далекою від обіцянок.

Працювати люди змушені були у теплицях, які обробляли небезпечними отрутохімікатами. Коли люди вимагали повернути їм документи, роботодавці починали погрожувати розправою. Єдина умова отримання документів назад – сплата суми 200-300 доларів. Одні тікали без документів, інші таки платили.

Постраждали від аферистів близько сотні людей з малозабезпечених родин Тернопільської та Закарпатської областей. Проте із заявами до правоохоронців звернулося на той час лише 16 потерпілих. У цьому році ще п’ятеро. Проти недобросовісних роботодавців відкрили кримінальне провадження. Невдовзі вони постали перед судом. П’ять років позбавлення волі без конфіскації майна – такий термін відбування покарань присуджено зловмисникам. В оскарженні рішення Апеляційний суд фігурантам відмовив.

За матеріалами відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #людина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #працівник, #рабство, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: