Представники діаспори зацікавлені у співпраці з Тернопільщиною

06.09.2017 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Яніна Чайківська

Під час святкування 50-річчя Світового конгресу українців віце-президент міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура і представник діаспори Микола Сернецький запросили до Тернополя керівника української діаспори в Бразилії Віторіо Соротюка, який з радістю прийняв запрошення і приїхав до нашого міста. Нагадаємо, що в Бразилії проживає півмільйона українців, а пан Віторіо є вихідцем з Тернопільщини.

null

У рамках візиту гість з Бразилії зустрівся з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною. Під час зустрічі обговорили шляхи покращення співпраці в галузі ностальгічного туризму, агропромисловому секторі та науці. Степан Барна повідомив, що в жовтні відбудуться дні Бразилії на Тернопільщині, на які приїде Надзвичайний та Повноважний Посол Бразилії в Україні.

null

Сьогодні, коли відбувається пожвавлення економічної та культурної співпраці між українцями світу, дуже важливо налагодити правильну комунікацію між діаспорами і зміцнювати контакти.

null

 

null

Також Віторіо Соротюк мав зустріч з міським головою Тернополя Сергієм Надалом, під час якої обидві сторони обговорили шляхи можливої співпраці. Пан Віторіо передав вітального листа Сергію Віталійовичу від мера міста Прудентопуліс. До речі, останній має також українське походження, де проживає 75% українців. У листі йшла мова і про наміри підписати угоду про співпрацю з Тернополем. Зі свого боку, Сергій Надал запросив мера Прудентополіса відвідати наше місто у жовтні цього року разом з представниками бізнесових кіл Бразилії.

null

Під час зустрічі в офісі Міжнародної торгової палати разом з керівником об’єднання українців Бразилії Віторіо Соротюком був присутній представник бізнесу української спільноти США, голова спілки працюючих за кордоном Микола Сернецький, з якими віце-президент Міжнародної торгової палати Тарас Демкура спілкувався про те, як об’єднати інтереси українців зі всього світу, щоб максимально ефективно та продуктивно співпрацювати заради процвітання України! Також було обговорено основні економічні напрямки співробітництва і відкрито комунікаційний ресурс на Фейсбуці під назвою «Українці світу», де кожен може зареєструватися, спілкуватися, обмінюватися досвідом та пропонувати свої ідеї. До речі, за словами Тараса Демкури, перший проект спільний проект стартує восени в Іспанії та Португалії.

null

Окрім того, гості відвідали етно-галерею «Спадок» та зробили світлини на згадку.

Потрібно зазначити, що Бразилія стала другою країною, де відкрито філію етно-галереї «Спадок».

За додатковою інформацією щодо співпраці з діаспорою звертайтеся в офіси Міжнародної торгової палати ICC Ukraine.

www.iccua.org; www.icc-ternopil.org; tdemkura@gmail.com


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі