Нардеп Тарас Пастух вважає, що треба поліпшити умови роботи лікарів, бо інакше вони втечуть до Польщі

Опубліковано:
5 Вересня, 2017

Під час інтерв’ю у студії одного з телеканалів депутат Верховної Ради України Терас Пастух, говорячи потребу ухвалення медичної реформи, зауважив, що Україні потрібно втримати своїх досвідчених лікарів. Нардеп саме наголосив, що, відомо, що через скасування Польщею додаткової атестації для українських медпрацівників, чимало лікарів готові виїхати до сусідньої країни на роботу, а дехто уже це зробив.

«Те, що сьогодні закриваються ФАПи і те, що на сьогоднішній день лікарня не може надати медичних послуг – це сьогоднішні реалії – і не міняти це – це означає, що благословити це і нехай воно все так дальше і загниває,так як це сьогодні відбувається. Але в чому є особливість цьогорічна, ці дані їх додатково потрібно перевірити, але це вже медики нам сказали під час зустрічі, що Польща,сусідня держава, вона скасувала вже фактично додаткову атестацію для наших медпрацівників – медсестер і лікарів і сьогодні на зустрічах це вже є масове явище, де люди заявляються про не те що готовість, а про те, що вже дуже багато медиків виїхало. І коли ми говоримо про те, що медики можуть опинитися без роботи через цю реформу – то ми про інше маємо переживати – не буде кому лікувати вже. Тому сьогодні потрібно врятувати цього лікаря», – каже Тарас Пастух. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутат, #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пастух, #реформа, #тернопіль, #тернопільські новини, #умови
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: