Творча зустріч із Юрієм Матевощуком

03.09.2017 14:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

5-го вересня о 17:00 у приміщенні книжкової крамниці «Дім книги» (вул. Коперника, 19) в рамках телевізійного проекту «Вітальня у вівторок» відбудеться творча зустріч із Юрієм Матевощуком. 

Юрій Матевощук — поет, перекладач, ведучий програм на телеканалі «ТТБ», арт-менеджер книгарні «Є» у Тернополі, координатор та програмний директор мистецького фестивалю «Ї». Координатор сцени Amphitheatre на фестивалі «Файне місто». Учасник та координатор літературної студії «87» (2008-2013 рр.), засновник поетичного конкурсу Dictum (2013-2015). Автор книжок «Прототип» (2011) і «Метрополь» (2014). Співавтор книжки «Люди погоди» (2015). Його твори друкувалися у різноманітних антологіях, серед яких «87», «Антологія Мистецького фестивалю “Ї”», «Говорить Майдан», «Листи з України» (тримовна антологія української поезії); а також у літературних журналах, зокрема «ШО», «Золота пектораль», «Літературний Тернопіль» та ін. Переклав з польської книжку Корнеля Філіповича «Провінційний роман» (2015). Обіймав посаду головного редактора у видавництві «Крок».

Лауреат премії ім. С. Будного (2015), член НСПУ. Учасник Літературного фестивалю в рамках Форуму видавців, фестивалів «Київські лаври», «Meridian Czernowitz», «Ї», «Art-Gnosis», «Запорізька толока», «Вершы на асфальце» (Мінськ, Білорусь), «Український зріз» (Вроцлав, Польща), «Targi książki» (Краків, Польща) та ін. Окремі його твори перекладено англійською, німецькою, білоруською та польською мовами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі