На Тернопільщині директора музею звільнять за корупцію

Cесія Тернопільської обласної ради  від 23.08.2017 розглянула  подання Теребовлянської місцевої прокуратури та прийняла рішення щодо звільнення з посади директора музейного комплексу «Лемківське село» за порушення ним Закону України «Про запобігання корупції».

Встановлено, що директор установи Тернопільської обласної ради «Музейний комплекс «Лемківське село», будучи посадовою особою юридичної особи публічного права не повідомив про конфлікт інтересів свого безпосереднього керівника, та прийняв рішення про надання доплат та премій у сумі майже 5000 грн.  своїй дочці  - зберігачу фондів цього ж музею.  

Постановою Монастириського районного суду посадовця   визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, та накладено штраф урозмірі 3400 грн.

Оскільки суд своїм рішенням не позбавив чиновника права обіймати посаду, пов‘язану із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, прокурор вніс відповідне подання на сесію облради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі