Щоб запобігти цьому та провести перезахоронення рештків тварин, що лежать просто неба на території «Укрветсанзаводу», а також дезінфекцію, виділять гроші із резервного фонду обласного бюджету. Про це йшлося під час виїзної наради за участю представників влади, екологічної інспекції, управління надзвичайних ситуацій при ОДА та управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. Радились, як не допустити потрапляння продуктів гниття в підземні води та в річку Серет.

Потужності заводу застарілі та негайно потребують модернізації. А просто на землі лежать та розкладаються близько п’яти тонн рештків тварин. З жовтня 2016 року підприємство не приймає на утилізацію тваринні рештки. Однак підприємства, які займаються м`ясопереробкою та вирощуванням тварин та птиці, самостійно утилізовувати відходи виробництва та тваринні рештки не можуть. В той час жителі Острова потерпають від жахливого смороду та бояться відкривати вікна у своїх домівках. 

Голова облдержадміністрації Степан Барна доручив правоохоронним органам провести належне розслідування щодо діяльності колишнього керівництва ДП «Укрветсанзавод», дії яких призвели до виникнення надзвичайної ситуації.

За матеріалами сайту 20 хвилин

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #завод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рештки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: