Триместри в школах звичайнісінький фейк?

22.08.2017 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Напередодні навчального року точилися запеклі дискусії з приводу організації системи навчання, мовляв, буде усе по-новому поділять на триместри. Втім на сайті Міністерство освіти і науки надрукували спростування. Власне, якою саме має бути структура навчального року, це роблять школи за погодженням з місцевими органами влади.

Щодо структури навчального року Міністерство просить дотримуватися лише трьох правил, що регламентовані законодавством. Перше – початок навчального року має припадати на 1 вересня. Друге – навчання має закінчуватися не пізніше  1 липня. Третє – канікули впродовж навчального року (не враховуючи літніх) мають тривати не менше 30 днів.

Читайте також

Що думають тернопільські школярі та їх батьки про 6 триместрів у навчальному році?

«В межах цієї рамки школи самі вирішують, яку структуру навчального року формувати та як планувати власну роботу. Далі вони мають погодити структуру з місцевими органами влади, які, власне, й займаються адмініструванням шкіл. Ми вже давно не втручаємося у цей процес і переконані, що й центральна влада не має втручатися у такі дрібні деталі роботи шкіл, адже кожен окремий заклад значно краще знає, як, враховуючи їхній внутрішній розпорядок, умови роботи та плани, сформувати структуру навчального року», - повідомив заступник директора департаменту-начальник відділу державно-громадського управління освітою МОН Сергій Дятленко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі