Проти Василя Деревляного все-таки порушена кримінальна справа?

Заступник голови обласної ради обманув депутатів, бо насправді  правоохоронці поновили розслідування щодо «прихватизації» гуртожитку музучилища 

11.08.2017 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Антон Веселий

У березні цього року заступник голови обласної ради Василь Деревляний, схоже, навіть не повідомивши свого шефа, який за дивним збігом обставин саме у цей період перебував у відпустці, підписав розпорядження про передачу кімнат гуртожитку Тернопільського музучилища імені Соломії Крушельницької, що на вул. Лепкого, 5, у власність людям, які там проживають. Причому, Василь Деревляний поставив свій підпис під скандальним розпорядженням, незважаючи ні на конкретні застереження юристів облради, ні на листи від колективу музучилища з проханням повернути студентам гуртожиток, позаяк, саме через його відсутність навчальний заклад може не пройти акредитацію у Міністерстві освіти України. 

Подейкують, що зараз кілька поверхів будинку на Лепкого заселені не студентами і вчителями, а працівниками облдержадміністрації, облради, міліції, прокуратури, СБУ, суду або їхніми дітьми. Люди проживають там тривалий час. Дехто зробив у кімнатах ремонти, вклав гроші. Коли гуртожиток музучилища був студентським, він не підлягав приватизації. Однак депутати обласної ради попереднього скликання змінили його статус і тих, хто прожив у ньому певний період, не можуть виселити, оскільки вони мають першочергове право на приватизацію.

null
для збільшення потрібно натиснути

 

null
для збільшення потрібно натиснути

 

Богдан Яциковський виступив проти узаконеного заступником голови облради Василем Деревляним безправ’я обдарованих дітей 

- Ще на початку цього року начальник відділу правового забезпечення діяльності облради написав службову записку на ім’я голови, у якій аргументовано пояснив, чому не можна відчужувати комунальні гуртожитки на користь інших юридичних чи фізичних осіб,  - коментує депутат обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Богдан Яциковський. - Проте, як пише цей юрист, «зацікавлені» працівники апарату облради, вводять в оману керівництво. Неважко здогадатися, кого саме мав на увазі автор службової записки.

 За словами депутата-радикала, щоб не допустити беззаконня, не обділити дітей і зберегти для Тернополя музичне училище, довелося звертатися у правоохоронні органи, які 22 квітня розпочали кримінальне провадження за фактом замаху на розтрату приміщень гуртожитку. Але з невідомих причин 26 червня його закрили.

null
для збільшення потрібно натиснути

 

null
для збільшення потрібно натиснути

- Це послужило поштовхом для нових інсинуацій з боку заступника голови, який переконував депутатський корпус, що все, що він напідписував за час відпустки Віктора Овчарука, можна затверджувати, оскільки воно правочинне, - розповідає Богдан Яциковський. – На сесії 17 липня Василь Деревляний ще раз заспокоїв депутатів, що прокуратура вже «не при ділах», хоча насправді ще 5 липня кримінальне провадження було поновлене і наразі здійснюється досудове розслідування. Про це свідчить відповідь на мій запит за підписом начальника головного управління національної поліції в області Олександра Богомола.

null
для збільшення потрібно натиснути

 

Уже – не нардеп, а популістські замашки залишилися

 Нечесним, якщо не сказати більше, виглядає і намагання Василя Деревляного залучити до конфлікту людей, які проживають у гуртожитку. Усе це яскраво підтверджує, що заступник голови облради у своїй діяльності  керується голим популізмом, а не правовими нормами, а його прагнення здобути дешевий авторитет серед частини зацікавлених осіб превалює над копіткою роботою зі встановлення істини на користь всієї громади.

- Фракція Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді і надалі намагатиметься скасувати незаконне розпорядження про відчуження кімнат гуртожитку. Обдаровані діти, а в музучилищі навчаються саме такі, мають почуватися захищеними. Інакше вони не зможуть займатися творчістю, а думатимуть, де переночувати, адже при нинішній фінансовій скруті на всі батьки можуть винаймати своїм талановитим синам і донькам квартири, - запевнив Богдан Яциковський. – З іншого боку, обласна рада не має права викинути на вулицю людей, котрі десятиліттями проживають на Лепкого. Депутати просто зобов’язані знайти рішення, яке задовольнило б і музучилище, і мешканців. На мою думку, слушними є пропозиції і щодо виділення коштів на будівництво нового гуртожитку, і щодо забезпечення людей іншим житлом. Але для цього, так чи інакше, нам потрібно тісніше контактувати з міською владою, йти на компроміси, домовлятися. Головне, щоб усе було у межах чинного законодавства, а не так, як це свідомо чи несвідомо, зробив Василь Деревляний.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі