Фестивалимо на Тернопіллі щонеділі гучно, цікаво дещо оригінально, але іноді банально. Від гарбузової фортеці, пляшкової вежі, запеченої свинини, борщу, пива, торту, ковбаси «кабаноссі», коропа вже вдруге цієї неділі 13 серпня доберемося до кози.

У запасі до книги рекордів України Тернопільщина має барана, вівцю, свиню, бажано хряка, півня, качку, гуску. А решту веселі галичани разом з тернопільськими рестораторами видумають самі. І міст і сіл  у свою честь має лише у нашому славному краї – Козова, Козлів, Козівка, а є що і славний Козятин і київської території місто Козин. Були в Заліщицькому районі славні Цапівці, але якому чиновнику ще в добрі радянські часи не сподобалася назва і перейменували на Кошилівці – все одно від кошари.

Читайте також

Фестиваль на Тернопільщині зібрав лемків з всіх куточків світу (Відео)
На фестиваль «Файне Місто-2018» уже почали продавати квитки
Козова запрошує на аграрно-мистецький фестиваль «Козафест» (Відео)

Урочиста фієста фольклорно-мистецькому та аграрного фестивалі «Коза-фест» почнеться з відкриття кованої скульптури кози. «Там де коза ходить, там добре поле родить». Найбільше цих маленьких молочниць в селі Вікторівка і на окраїнах самої Козови. З нею ви зможете зробити селфі, і навіть виграти приз, багаті аграрії думаю вже не поскупляться на гонорові преміальні – віз сіна, свинку, декілька мішків бараболі і капусти треба рогатим їсти, дехто може вінник з лазні принести.

Серед мистецьких заходів – виступи аматорських колективів художньої самодіяльності, солістів-вокалістів. Для  тих, хто хоче  розпочати козоведення організовують цикл лекцій,  покажуть значки і марки, на яких уковічнена у маталі й папері уся чотиринога свійська рать – від цапа до маленького козлика й козеняти. Саме таку виставу покаже присутнім зразковий театр «Дивосвіт» під сучасною назвою «Крутелики вовки і файні козенята».

Вже на першому «Коза-фест» створена асоціація  усіх маленьких парнокопитних, що носять назву від благородної тварини – кози:  вулиці, хутірки, села і селища, міста і відомі залізничні станції. А тепер складатимуть, напевно, списки тих, чиє прізвище ближче – Цапенко, Цаповський, Козел і Козловський і т.д. і т. п.

Не прогайте фестивалю, картоплю копати ще рано, руки і спина і карк не болітиме. Пенсійна, медична, судова, освітня,  і життя по-новому ще далеко в дорозі – отож голова не хворітиме.

Фестивалимо далі.

На черзі – фестиваль меду на Спаса, творчості народних майстрів, а там на початках вересня поїдемо «БорщЇВ».

Не сумуйте і будьте в доброму гуморі. Живемо від фестивалю до фестивалю, як студент від сесії до сесії. Крапка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #володимир ярема, #коза, #козафест, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: