Відходи з молокозаводу виливали одразу біля дороги на Збаражчині

Зафіксували факт виливання відходів від Тернопільського молокозаводу одразу біля дороги.

Частина продуктових відходів (сироватка) від Тернопільського молокозаводу було злито на Збаражчині. Відтак, такий факт зафіксували фахівці обласної держекоінспекції під час рейду 2 серпня. Мешканці скаржаться, що такі неправомірні дії відбуваються регулярно. - повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація. 

Читайте також

У Збаразькому районі масово гине риба
У Тернополі з'явиться найдовша катальпова алея України
Тернопільські торф'яні котельні відповідають європейським стандартам

Наразі Державна екологічна інспекція у Тернопільській області розглядає 10 заяв від мешканців Збаражчини про незаконне злиття молочних відходів. У зв’язку зі частими скрагами, екологічна інспекція вирішила перевірити інформацію 1-2 серпня. 2 серпня о 0 год 50 хв за 700 м від центральної траси в напрямку с. Зарубинці Збаразького району в придорожній смузі зафіксовано факт зливу водієм автомобіля DAF XF  молочних відходів, які є власністю ПрАТ «Тернопільський молокозавод» (працівники інспекції супроводжували автомобіль з території саме цього заводу). 

відходи, злиття відходів у водойми, екологія
«Молочні ріки» на Збаражчині. Фото:Тернопільська обласна державна адміністрація

Такі неправомірні дії відбуваються постійно. У водія навіть виробилася певна схема дій: автомобіль зупинився в придорожній смузі з увімкненим аварійним сигналом, піднятим капотом, імітуючи видимість ремонту. Зовні на бочці причеплено шланг, одночасно з іншого боку з другого шлангу з бочки зливається сироватка.
Даний факт зафіксовано протоколом про адміністративне правопорушення, підписувати який, після консультації по телефону, порушник відмовився. Інспектори зробили фото та відео даного факту порушення. Проводиться збір матеріалів для розрахунку збитків за забруднення і передачі матеріалів за ознаками злочину, визначеного ч.1 ст. 239 Кримінального Кодексу України, до Збаразького ВП ГУНП в Тернопільській області. Стосовно виробника відходів ПрАТ «Тернопільський молокозавод» екологічною нспекцією в межах компетенції будуть вживатись вичерпні заходи реагування. 

До слова нагадаємо, що на Збаражчині масово гине риба.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільска обласна державна адміністрація  

Коментарі