Жнива на Тернопільщині: пшеничні перевесла родини Бучинських

Опубліковано:
2 Серпня, 2017

Сьогодні ФГ «Бучинський» Тернопільського району орендує понад 600 гектарів землі в селах Застав’ї, Баворові. Господарство вчасно і в повній мірі розраховується із 240 пайовиками, не чекаючи повного циклу завершення хлібозбирання. За пай видають одну тонну чотириста кілограм збіжжя, мішок цукру, допомагають грубими кормами, транспортом. Жнива- 2017 розпочали одразу ж по мірі дозрівання культур. У польовому арсеналі, як завжди озимий ріпак та пшениця, ячмінь. Зерновий клин разом з яриною складає до 60 відсотків усіх засіяних площ. На відмінну від багатьох сільгосппідприємств, що давно відмовилися від вирощування цукрових буряків у Застав’є цю прибуткову культуру сіють , правда земельних масивах до ста гектарів, а також сою, кукурудзу, гречку,соняшник.

Читайте також

Жнива на Тернопільщині: до екватора ще далеко
Відомого фермера з Тернопільщини Президент нагородив орденом
Аграрна Тернопільщина: На Кременеччині насіяли гарбузів

 Хоч серпнева спека дошкуляє, і дехто із гарячих та кабінетних аграріїв рекомендує від термінувати жнива, розтягнути строки збирання урожаю Анатолій Бучинський іншої думки. – Колос налився, зерно вийшло на свої природні стандарти вологості, треба збирати, щоб не висипалося збіжжя на пні. Не лише кількісно , але якісно видає пшенична нива, зерно має чудові хлібопекарські властивості, відповідний вміст клітковини. Якщо років 4- 5 тому про 60-центнерний і більше урожай пшениці можна було мріяти, то нині це конкретна реальність і цифра. І не зупиняємося на цьому рубежі. Сіють озимі, ярі колоскові, технічні культури ріпак. кукурудзу, сою, цукрові буряки високоякісним насіння еліта та першої репродукції, добре виробляють згідно усіх агротехнічних вимог грунт. Асом майстром оранки високого класу у фермерському господарстві називають досвідченого тракториста Романа Перча. Професіоналізм, помножений на хліборобське сумління й акуратність та старання характерний для комбайнера імпортного зернового комбайна марки «Класс» Петра Ковтала, водію Назару Головатому, начальнику зерноочисного комплексу Миколі Більчуку та водію Богдану Яцишину, – каже фермер нового покоління Анатолій Бучинський.

null

Фото автора.

Головний інженер, молодий спеціаліст Павло Бучинський уже понад п’ять років допомагає батькові. Маємо відповідну техніку та знаряддя і обладнання на захист від шкідників та бур’янів злакових й технічних культур. Останнім часом закупили новий трактор марки « Нью Холланд». Універсальну точного висіву сівалку італійського виробництва,збудували власними силами зерносушарку, там порядкує Микола Більчук потужність просушування зерна кукурудзи 120-150 тонн щодоби. Впорядкували складські приміщення, автовагу, капітально відремонтували адміністративне приміщення, там функціонує їдальня, кабінет з комп’ютерною технікою для бухгалтера Оксани Бучинської. А також душові кімнати, міні – готель для приїжджих, невеличкий плавальний басейн, зручні побутові кімнати для робітників. Чималі кошти виділили на будівництво нового сільського клубу єдиного вогнища культури на селі побудованого за 25 років незалежності України у Тернопільському районі. Болючою темою залишаються сільські дороги, хоч фермер не лише виділяє на їх постійний ремонт кошти на шляхоматеріали, транспорт, працівників. Правда за кошти Великогаївської об’єднаної територіальної громади сьогодні триває капітальний ремонт асфальтної дороги до Баворова, а згодом і до Застав’є.

– Анатолій Євгенович бере участь в усі х практично соціальних проектах у населених пунктах Баворова. Застав’є,- каже староста цих сіл, економіст за фахом Надія Салабай.- Сільські виборці за активну громадянську позицію, місцевий патріотизм, шанобливе ставлення до своїх земляків обрали Анатолія Бучинського депутатом Тернопільської районної ради останнього скликання.

Він щороку старанно і невтомно разом з невеличким колективом однодумців плекає вагомий хліб на рідній землі, де народився й пригодився своїм краянам, територіальній громаді, родині та сім’ї.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучинський, #жнива, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фермер
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: