У Кременці працівники кількох служб проводять спецоперацію «Літо-2017»

Опубліковано:
25 Липня, 2017

У Кременці,  в розпалі літніх канікул, працівники служби у справах дітей  Кременецької міської ради,  Кременецького відділу поліції  ГУНП у Тернопільській області, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  проводять попереджувально-профілактичні заходи комплексної  державно-громадської операції «Літо-2017».           

Саме влітку діти часто залишаються без уваги дорослих, своїх батьків, учителів. У цей час зростає кількість дитячого травматизму, правопорушень і різних неприємних ситуацій. Недопущення таких випадків – головне завдання оперативно-профілактичної операції «Літо-2017».

У ході операції буде проведено низку рейдів мета котрих  –  виявлення та влаштування тих дітей, які бродяжать, жебракують, яких виховують у  неблагополучних сім’ях. 

Читайте також

Легендарний британський музикант захопився піснями групи з Тернопільщини
Яким побачила Кременець автор проекту «Знайдено в Україні»?

Працівники служб перевірять дотримання торгівельними закладами міста додержання законодавства України щодо заборони продажу дітям алкогольних напоїв, тютюнових, наркотичних виробів. А також у полі зору перевіряльників – законність функціонування комп’ютерних  клубів, заборона розташування поблизу навчальних закладів магазинів, барів, де реалізують спиртні напої та тютюнові вироби, розміщення їх реклами й… порнографічної продукції. 

Службовці контролюватимуть дотримання культурно-розважальними     закладами нормативно-правових актів про обмеження перебування дітей у нічний час, а також  перебування дітей без супроводу дорослих у пізні години доби в громадських місцях.

Перевірятимуть умови проживання дітей у тих сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах.  Задля проведення профілактичної та соціально-психологічної роботи із сім’ями, в яких діти постраждали від насильства та жорстокого поводження, залучатимуть  відповідних фахівців.

Також робота працівників буде спрямована на пропаганду здорового способу життя, активного відпочинку, запобігання різним негативних звичкам-«виразкам», які можуть «роз”їдати» середовище ще несформованих фізіологічно й психологічно неповнолітніх. 

Діти будь-якого віку повинні бути завжди під пильним оком своїх батьків. Тож дорослих городян міста Кременця просять: постійно цікавитися тим, де і з ким проводять час їх діти, бути уважними до того, чим вони займаються  у вільний час, якнайцікавіше організовувати  дозвілля своїх дітей. Тільки в такому разі літній відпочинок дітей буде  цікавим та безпечним. 

Служба у справах дітей Кременецької міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: