У модних крамницях шукайте не плаття, а себе

Опубліковано:
25 Липня, 2017

Доведено (правда, вже й не пригадаю, яким дослідницьким інститутом), що жінка закохується, в середньому, 6 разів на рік. Причому 5 разів – у нову сукню…

Відразу зізнаюся: уявити не могла, що я належу до числа таких легковажних жінок, в яких любов до суконь може конкурувати навіть з любов’ю до тістечок, тортів та усякоі іншоі випічки.

Як писав любий моєму серцю Еріх Марія Ремарк, капелюшок, який тобі пасує, служить більшою моральною опорою, ніж цілий звід законів. А що вже казати про сукню… Скільки романів (маю на увазі літературний жанр) починалося :  вона шепотіла йому слова любові, яким вторив шелест її сукні ( або реалістичніше : він чув лише шелест її сукні). А скільки подружніх пар від розриву стосунків після сварок рятувала сукня  із блискавкою на спині? Гадаю, сукні, хоча б маленькому чорному платтячку, яке практично канонізувала велика Коко Шанель, варто воздвигнути пам‘ятник. Пам‘ятник пам‘яті за елегантністю і смаком.

Смак – він як мускул. Тренуєш – маєш форму. Пригадую, як ще з десяток літ тому могла натягнути купу якихось рюшечок, прикрас – як на новорічну ялинку. Тепер, дивлячись на тогочасні фото, дивуюся своїм уподобанням. І не те, щоб я ганялася за модою – кажуть, за нею встигають одні манекени. Видно, з віком, зміною світогляду, звичок, змінюється і смак. Це як читати одну і ту ж книгу через певний період життя – все здається іншим, все сприймаєш через призму досвіду.

Існує в переказах легенда, що є такі особливі жінки, які, відкриваючи шафу, знають, що надягнуть… Хто з прекрасної половини заперечить, що ми з легкістю долаємо труднощі, ми мужньо зносимо зради і терпимо образи, ми сміємося в обличчя проблемам і йдемо з гордо піднятою головою. Але вибір сукні на вечір часто доводить нас до істерики…

В кого як, але я підбираю чергову сукню спочатку за кольором і якістю тканини. Пізніше звертаю увагу на крій, фасон. Кажуть, що людина обирає для одягу той колір, якого мало в її аурі.

Доведено (знову ж таки вищезазначеним інститутом), що нова сукня діє на жінку, як чотири стопки горілки на чоловіка (стопка більше, стопка – менше, залежно від ціни на нове плаття)…

Зрозуміло, що чоловіки давно вважають: гарне плаття потрібно жінці, щоб викликати в чоловіка бажання швидше його скинути. Але це не зовсім так. Гарне нове плаття потрібне жінці для самовираження. Всі сумніви перетворюються у впевненість, коли жінка несе плаття на собі, разом із захопливими поглядами чоловіків та іскорками заздрощів в очах жінок.

Правда, так сукні носити вміють далеко не всі, бо це теж особливий талант. Колись у скверику в центрі міста помітила надзвичайне світле елегантне плаття, та зовсім не побачила дівчини, яка його одягнула. Вона йшла, як казали у відомому фільмі : «скукожившись», наче несла на собі всі прикрощі світу. І була зовсім непомітною, незважаючи на ексклюзивну одіж.

Смерть жіночності починається не лише з немитого волосся і недоглянутої вим‘ятої сукні. Коли жінка емоційно затиснута в лещата невпевненості та розчарування, вона не випромінює жіночу енергію творення, гармонії, сексуальності. І  справжній символ елегантності- сукня – не допоможе створити жінці ні особливого образу, ні гарного настрою. Дешево виглядає тільки те, що носиш без почуття впевненості в собі. Саме жінка, а не одяг, випромінюють шарм, сексуальність – цим речам неможливо навчитися … Це зброя, яка або є, або немає …

Деякі люди від природи мають відмінний смак і підбір одягу для них – легке завдання. Таких людей ми називаємо стильними. Як у них це виходить? Це неможливо пояснити, посилаючись на якісь стилістичні правила або закони моди. Вміння стильно одягатися – це теж талант, який  можна розвивати.

Гадаю, у модних крамницях варто шукати не річ, а себе.

А вже опісля, коли себе знайшли, можна собі  не відмовляти. Особливо, не відмовляти в новій сукні. Жартувала моя знайома: у жінки має бути стільки вбрання, щоб коханці в їх шафу не вміщалися.

Овідій, мудрий муж, ще бозна коли ділився зі своїми сучасниками майстерністю зваблення: якщо хочеш, щоб жінка продовжувала любити тебе, старайся вселити їй думку, що в захваті від її краси. Буде вона в червоній сукні, хвали колір плаття, буде вона в сукні з легкої матерії, говори, що воно особливо пасує. Якщо на ній золоті прикраси, скажи, що особисто тобі вона дорожче золота… Підійде вона в одній сорочці, кричи: «Ти палиш мене! ..» – і благальним голосом проси її не простудитися…

Що відтоді змінилося? Чоловіки так само стараються заволодіти увагою жінок, а жінки намагаються бути все кращими та гарнішими, бо кажуть, що скромність померла, коли народилася сукня.

Якщо немає одягу, який ти хотів би носити, створи його сам. Цей принцип hand-made я зрозуміла ще в сім років, відколи навчилася плести, шити-вишивати. В‘язати спицями й гачком для мене – це і хоббі, і відпочинок, і мода. До речі, щодо вибору моделей не дотримуюсь ніяких стандартів. Вибираю інтуїтивно. Коли берусь за якусь річ – не знаю, яким буде кінцевий результат. Так цікавіше.

Мода панує в пракультурі. Вона, як і історія, розвивається за спіраллю. Казала моя бабця, що нове – то давно забуте старе. Лише доповнюється новими деталями, які надають сучасності. Одяг схожий на полотно. Полотно, яке на кожному драпірується по-іншому, полотно, яке відображає час і місце. Полотно, яке малює епоху в похмурі та пістряві кольори.

Піду, певно, докладу свій штрих гармонійності, мазок кольору та експресії до полотна свого рідненького Тернополя. Позначу його завтра червоною сукнею.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: