Звалище відходів тваринництва на ДП «Ветсанзавод» с. Острів, Тернопільського району вже спричинило  забруднення грунту. Може призвести до отруєння поверхневих і підземних вод. На території заводу накопичилося понад 4 тисячі тонн відходів,  які зберігаються на відкритому майданчику з порушеним герметичним дном.

Острівський сільський голова Богдан Піщатін.

Читайте також

Поблизу Тернополя відходи тваринного походження знесли стіну і вилилися за межі ветсанзаводу

– Ніхто нічого не робить. Заводчани чекають на гроші, які їм обіцяли очільники району, а також підсобити з коштами з обласної казни, що провести санацію та увесь практичний спектр необхідних робіт,  і території санітарної зони.  Адже за півкілометра  житлові будівлі, що на території Буцнівської сільської ради. На об’єкті була комісія, голови Тернопільської райдержадміністрації та облдержадміністрації  Олександр Похилий та Степан Барна. Подивилися, поговорили сіли в службові автомобілі і поїхали… Тепер відходи тваринництва з області возять на Луцьк. На дворі липень 30 градусна спека, процес розкладання трупів тварин продовжується. Так і до лиха чи біди  недалеко.»

Читайте також

Село Острів: «Ветсанзавод» продовжує псувати людям повітря

В останні сім років Тернопільський ДП» Ветсанзавод» знижував об’єми прийому сировини, змінювалося і його керівництво, але ситуація з накопиченням відходів загострилася. Загальна  сума збитків, завданих навколишньому середовищу, внаслідок забруднення земель досягла 836 тисяч гривень. Як кажуть, тернопільські екологи це ще не кінець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: