Його справжнє ім’я та прізвище звучить як Володимир Палагнюк, але весь світ називав його Джек Паланс.

Володимир  народився в 1919 році в родині українських емігрантів Івана Палагнюка та Ганни Грам’як в штаті Пенсільванія (США). Батько Іван був родом із села Іване-Золоте на Тернопільщині, а мати народилась у Львові. Батько майбутнього голлівудського кіноактора працював шахтарем і помер через рак легенів. Певний час Володимир пішов по стопах батька і працював на вугільній шахті, але з часом зрозумів, що може закінчити життя як батько. Далі життя пов’язало Володимира із професійними спортом, спочатку – футбол, а потім – бокс.  Саме через бокс Володимир змінює своє ім’я на Джек Браццо  і досягає успіхів. Збереглися відомості про те, що він побив рекорди того часу зі 15 безперервними перемогами, 12 із котрих були здобуті нокаутом до кінця 4-го раунду.

Читайте також

Які були Заліщики у 30-х роках (Відео)
Ягільниця на Тернопіллі: екскурс в минуле
Місто Бережани та його мешканці в 1930-х роках (Фото)

Розпочалась Друга світова війна, і Джек вирішує вступити до Військово-повітряних сил США. Там з ним відбувається трагічна історія, де під час навчального польоту на бомбардувальнику «B-24» його літак загорівся. Врятувавшись на парашуті, Володимир отримав опіки обличчя: пошкодження обличні та хрипкий голос опісля стали йому в пригоді в акторській кар’єрі та надали його героям специфічного суворого вигляду. Потім було навчання в

Стенфордському університеті на факультеті акторського мистецтва.

Його дебют на екрані був в стрічці «Паніка на Вулиці» (англ. «Panic in the Streets», 1950). За комедійну роль у фільмі «Міські Піжони» (англ. «City Slickers») він отримав «Оскар» у 1992 р. В тому ж році отримав свого «Золотого глобуса».

Джек був два рази одружений, та мав трійко дітей: Голі, Брук та Коді.

10 листопада 2006 року він помер у своєму домі у Монтесіто, штату Каліфорнія.

Мрією його життя, як зізнався актор, гостюючи в Києві, була роль Тараса Бульби. Протягом життя Джек завжди асоціював своє походження з Україною і пишався ним.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: http://www.gettyimages.com/, https://uk.wikipedia.org, https://www.biography.com

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: