Аграрна тернопідьщина: теребовлянці чекають погоди і починають жнива

Опубліковано:
15 Липня, 2017

Теребовлянський район – найбільший за територією в області, аграрно- промисловий, який має великий потенціал як робочої сили, плідної виробничої та господарської діяльності об’єктів усіх форм власності у розвитку бізнесу і агробізнесу зокрема. Жнива – вінець  наполегливої й сумлінної праці сотень хлібодарів. В агроформуваннях та фермерських господарствах району у цьому році дозріває урожай ярих культур на площі 3092  га,цих  посівів найбільше в області. Флагманом у рослинництві у районі є відоме на Тернопільщині ПОП «Іванівське» Антон Білик вже сорок три роки ним і рівно півстоліття у ньому працює. В Іванівці та в інших селах , де орендує землю жнива  вже розпочалися. За сталою хліборобською тактикою спочатку збиратимуть ріпак і горох та озиму пшеницю, якої тут засіяно найбільше 1200 гектарів. А згодом по мірі достигання ячмінь,  сою, гречку, та інші пізні злакові і бобові культури.

Читайте також

У Теребовлі відкрили нове, сучасно обладнане пологове відділення (Фото, відео)
«Вітри історії розбивалися об мури Теребовлянського замку», – Микола Люшняк у день 920 річниці міста
Агрохолдинг «МРІЯ» розпочав збиральну кампанію

– Випробувальний іспит на майстерність і справність усієї зернозбиральної техніки провели на п’яти гектарному лані +озимого ячменю,- каже директор ПАТ «Мшанецьке», заслужений працівник сільського господарства Петро Іллящук. Для Петра Васильовича це вже 33 жнива як керівника сільгосппідприємства.- Стараємося не затягувати процес хлібозбирання, щоб не допустити втрат урожаю, холостих пробігів техніки, зайвих фінансових витрат. Види на урожай обнадійливі. Всього треба зібрати 1150 гектарів, з них 800 гектарів озимої пшениці, 100- гороху, ріпаку-180 га, ярого ячменю – 150 га. У розпоряджені маємо шість потужних і високопродуктивних комбайнів, достатню кількість тракторів та автотранспорту та допоміжного  обладнання. Досвідчені жниварі комбайнери Ігор Стецюра, Павло Довгань, трактористи Василь Бабецький, Олександр Лагойда, водії Микола Урбанський, Іван Супрович. Головне у стислі строки зібрати озиму пшеницю- основний хліб року.»

Р.S. За оцінками експертів, в Україні, я інших основних зерносіючих державах, цього річ очікується зниження обсягів виробництва пшениці. Відповідно уже намітилася тенденція напруження баласну зернових культур. Тож, судячи  з усього, варто очікувати зростання цін на збіжжя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: