Аграрна Тернопільщина: Вирощене буде зібрано й збережено

Опубліковано:
7 Липня, 2017

У східних областях України вони вже йдуть повним ходом, у західному регіоні держави до них готуються — всі від механізатора до керівника агропідприємства, фермерського господарства, хлібоприймального пункту. Напередодні відповідальної для хліборобів пори відомі компанії та фірми потужні агроформуваннях організовували Дні поля і саду. Їх учасники оглянули демонстраційні поля, зразки найновішої техніки, засобів захисту польових рослин і садових дерев, кущів, обмінялися думками. Відбулися ці оглядини зробленого в агросекторі в ТОВ «Україна» Підволочиського району, ПП «Аркадія» Гусятинського району, ТзОВ «Бучачагрохлібпром», ПАТ «Мшанецьке» Теребовлянського району, агрокомпанія «Агропродсервіс» Тернопільського району, господарства Дзвиняча Заліщицького, Чортківського районів. Побачене ще раз доводить, що в рослинництві зроблено значний поступ уперед. Особливо в застосуванні новітніх технологій, насінництві й селекції, сортооновленні зернових і технічних культур, імпортної та вітчизняної високопродуктивної техніки, обладнання.

Сталі урожаї,великі намолоти до 2 млн. тонн збіжжя стали вже нормою для аграріїв Тернопільщини. Вагомий внесок у продовольчу безпеку держави роблять не лише великі агрокомпанії та холдинги, а й середні та дрібнотоварні сільгоспвиробники, фермери, переробники, харчовики краю.

Читайте також

На Тернопільщині може зявитися ще одна «родзинка» – аграрна
Аграрна Тернопільщина: Випробування часом витримано
Аграрна Тернопільщина: місцевий кооператив – серед лідерів України

Характерно, що в області першими розпочинають хлібозбирання південні райони — Заліщицький, Борщівський, Чортківський. За словами начальника відділу виробництва сільгосппродукції та рослинництва департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Надії Воскресенської, у сільгосппідприємствах краю усіх форм власності необхідно зібрати зернові та зернобобові культури з площі 314,4 тис. га та 59,1 тис. га ріпаку. Для цього буде задіяно й поставлено на лінійку готовності 1176 зернозбиральних комбайнів, з них 911 іноземного виробництва. Укладено угоди про залучення ще 172 потужних високопродуктивних комбайнів, що дасть змогу прискорити збирання зернових і зменшити їх втрати на полі.

Для обробки зерна в області є 504 зерноочисні машини, 288 зерносушарок, з них 47 на елеваторних комплексах і комбінатах хлібопродуктів. Наявність цього обладнання, що вже пройшло випробувальну перевірку, дасть можливість за добу переробляти майже 130 тис. тонн зерна. В області сертифіковані 33 зернові склади ємністю понад 1300 тис. тонн одноразового зберігання. Триває будівництво ще двох елеваторів потужністю понад 110 тис. тонн зберігання зерна.

Напередодні жнив 2017 року ТзОВ «Бучачагрохлібпром», де головою наглядової ради Герой України Петро Газд, відкрито нове зерносховище на 30 тис. тонн, встановлено обладнання — силоси «Sumada», зернові сушарки й транспортні системи ТОВ «ЗЕО». Всі процеси механізовано та автоматизовано.

— Загальна потужність елеваторного комплексу 95 тисяч тонн, — каже директор насіннєвого заводу Михайло Євусяк. — Генпроектувальником і генеральним підрядником елеватора виступила українська група компаній «Зернова столиця». На об’єкті можна одночасно приймати, сушити й відвантажувати зерно.

«Бучачагрохлібпром» повністю забезпечив себе потужностями для зберігання усього вирощеного урожаю, має можливість надавати послуги зерногосподарствам і фермерами Тернопільщини та сусідніх областей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: