Творчість – це божественне начало, притаманне усім людям. Треба лише дозволити власній креативності проявитись у вашому житті. Так вважає чарівна жінка, любляча дружина та мати двох дітей, майстриня прикрас ручної роботи Надія Рудик. Її намиста підкорюють своєю витонченістю та простотою, адже все геніальне – просте. Пані Надія охоче поділилася секретами творчого становлення з читачами нашого видання.

– Пані Надіє, що надихнуло Вас на створення прикрас ручної роботи?

Я  дуже люблю читати. Кожну вільну хвилину присвячую наповненню себе гарною книгою. Та я й уявити не могла, який ефект спричинить одна з них, а, може, не тільки  вона, а сукупність багатьох факторів ще не до кінця відомих мені. Йдеться про те, як я почала творити. Так, я завжди була творчою. До справи намагалась підійти неординарно. Але після того, як прочитала книгу Регіни Бретт «Бог дає таланти всім», у мені наче стався вибух. З листопада 2016 року мої руки невпинно творили, а очі шукали все нових джерел натхнення. Отак мало-помалу до мене потрапило коштовне каміння і тепер я уявити не можу свого життя без нього. Нові і незвичні поєднання звичних текстур і кольорів коштовного каміння у виробі дає наснагу творити.

– Як виникає ідея і, так би мовити, «проект» створення прикраси?

Джерелом натхнення є споглядання робіт відомих майстрів. Ідеї, як скласти каміння у єдиний виріб, народжуються в уяві самі собою. Іноді процес «визрівання» намиста триває довго. Я кілька разів викладаю його на дошці, моделюю виріб у різних варіантах, доки не досягну бажаного. Кожне намисто – неповторне, створене в одному екземплярі. Мені подобається поєднувати каміння, перли і кришталь. Я часто експериментую у своїй роботі, завжди пильную за новими тенденціями у світі моди, адже намисто – не лише аксесуар, а практично акцент всього вбрання. Сподіваюся, що кожна панна в моїх прикрасах буде неповторною.

– Як Ваше хобі переросло в бізнес?

Вірю, що в житті нічого не стається випадково. Доля дала шанс представити свої вироби у  творчій студії-майстерні «Палітра тепла», крамниці, що розгорнула свої обійми усім творчим особистостям. Дуже тішуся знайомству з хендмейд-майстринею Танею Свинарик-Іващенко. Її підтримка зіграла важливу роль у становленні мене як майстра. Щиро вдячна й надзвичайно творчій майстрині, співвласниці творчої студії-майстерні «Палітра тепла» Оксані Чмиленко, котра, як мама, підтримує майстрів ручної праці, сприяє популяризації виробів хендмейду у нашому місті. Cаме завдяки Оксані Чмиленко я відчула значимість справи, яку роблю. Тепер моє хобі дозволяє не лише творчо розкрити здібності, але й приносить дохід.

– Що порадите людям, які хотіли б спробувати власні сили у творчій справі?

Головне – не боятися незвіданих горизонтів, рухатися на шляху досягнення своєї мети, пам’ятати, що помилки – наші постійні супутники і саме вони сприяють нашому розвитку. Бажаю усім творити з радістю і натхненням, любити власну справу і ніколи не зупинятися.

Розмову вела Оксана Ратушняк 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: