Аграрна Тернопільщина: місцевий кооператив – серед лідерів України

Опубліковано:
19 Червня, 2017

До сотні найкращих аграрних підприємств у номінації «Соціальна відповідальність» проекту «Аграрна еліта України-2017» увійшов перший багатогалузевий кооператив Тернопільщини «Ратай».

Сільгоспкооперативив для обслуговування населення було засноване у 1993 році на базі фермерського господарства «Данастра», яке очолював перший у Заліщицькому районі й області фермер Іван Томич. Сьогодні він очолює всеукраїнську асоціацію фермерів і приватних землевласників. За словами його незмінного керівника «Ратаю», кандидата сільськогосподарських наук Ігоря Марусяка, сьогодні він об’єднує понад 300 аграрників, фермерських і селянських господарств, приватних землевласників, які виробляють молоко та селян – одноосібників не лише Заліщицького. Але сусідніх південних районів області та Буковини і Прикарпаття.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: в Підволочиському районі відбувся День поля
Аграрна Тернопільщина: Молода галузь – садівництво

Має кооператив «Ратай» відповідну техніку, деякі  складські приміщення, міні – цех із виготовлення концентрованих кормів для молочного дійного стада, поросят і відгодівлі свиней. Необхідне обладнання та інструментарій закупили за внески  своїх кооператорів. Мають імпортний потужний молоковоз. З часом у кожному населеному пункті Заліщицького району планують створити філію кооперативу «Ратай». Займаються рослинництвом і переробкою зерна на крупи. «Ратай» став успішним завдяки його голови Ігоря Марусяка його співпраці з усіма гілками влади, а головне з населенням.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: