В мережі Інтернет вдалося віднайти цікаві світлини столітньої давнини, зроблені поблизу міста Тернопіль. Фотографії датуються 1917 роком. Місце зйомки – поблизу міста Тернопіль. В підписах вказано, що на світлинах ми можемо роздивитись телеграфні німецькі війська та переносну радіостанцію, яку можна побачити як зблизька на фото, так і здалеку, коли німці її перевозили на підводі.

Відомо, що в часи Першої світової війни радіо та телеграф стають одними з інструментів ведення війни. Для перехоплення радіоповідомлень були побудовані спеціальні пристрої для підслуховування станції.  Вже восени 1914 року частка російських військових шифрів була розшифрована австрійцями. Незабаром після цього російський шифр був змінений на новий. Почалося змагання між шифрувальниками. Однак повної секретності повідомлень домогтися так і не вдалося.

Читайте також

Мешканці Заліщиків на фотографіях 1934 року
Місто Бережани та його мешканці на фото початку ХХ століття
Мешканці Тернополя на фото початку ХХ століття

Телеграфні війська – це різновид військ зв’язку, які відповідають за забезпечення безпечного телеграфного повідомлення між дружніми підрозділами у військовий час і за руйнування ворожих телеграфних комунікацій. В кожній німецькій дивізії був професор математики, спеціаліст з криптоаналізу. Можливо, такий професор є на фото біля Тернополя.

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: