Юрій Юрик: Основне медичної реформи – донесення до жителів основних її завдань (Відео)

17.06.2017 20:03   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

Дуже важливо, що у Всеукраїнському турі «ЗміниТИ»: взаємодія заради змін» беруть участь громадські діячі, які також долучаються до дискусії, а тому можуть більш об’єктивно оцінити суть медичної реформи та роз’яснити її основні засади. Про це зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик під час зустрічі з організаторами та учасниками туру.

За його словами, за великим рахунком медична реформа торкнеться кожного, а тому люди повинні бути дуже добре поінформовані, аби запобігти різним соціальним загостренням, напруженням і збуренням.

«Цей захід зібрав багатьох громадських діячів, які цікавляться цією тематикою у Тернопільській області. Власне, саме на зустрічах у такому форматі можна почути найбільш об’єктивну інформацію від представників громадських організацій, представників Кабінету Міністрів України та Міністрества охорони здоров’я України, зокрема заступника міністра охорони здоров’я Романа Ілика, який, беручи участь у цьому турі, здійснює просвітницьку місію. Тернопільщина стала вже 20 регіоном, який експерти та громадські діячі, відвідали у рамках Всеукраїнського туру. Саме тому сподіваюся, що робота у такому форматі дозволить сформувати певний позитив у сприйнятті основних завдань реформи і очікуваних результатів від її проведення», – акцентував Юрій Юрик.

Читайте також

Лист депутата з Тернопільщини, щоб уникнути екологічного лиха
Нагадаємо, презентація Всеукраїнського туру «ЗміниТИ: взаємодія заради змін» та обговорення системи змін в охороні здоров’я відбулася, 13 червня, в Тернопільській обласній державній адміністрації під керівництвом заступника Міністра охорони здоров’я України Романа Ілика, голови і співзасновника ГО «Центр UA», екс-віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції Олега Рибачука та експерта з медичної реформи Реанімаційного пакету реформ Олександра Ябчанки. Зокрема, під час публічного обговорення піднімались наступні питання: які виборчі правила дозволять запустити зміну політичних еліт в країні; що мають зробити громади для впровадження змін на прикладі реформи системи охорони здоров’я; як платники податків можуть контролювати, на що витрачаються їхні гроші; за яких умов влада почує позиції та вимоги громадян і як вплинути на прийняття рішень.​
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі