17 червня у Тернополі ярмаркуватиме Хівря з Черевиком

Опубліковано:
16 Червня, 2017

Це не просто вистава комедійного жанру, це грандіозний мистецький проект режисера-постановника В’ячеслава Жили , який  вдалося створити і реалізувати на сцені Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Мова про музичну комедію «Сорочинський ярмарок» в основі якої твір класика літератури Миколи Гоголя.

До цього часу у репертуарі шевченківців була одна повноцінна вистава Гоголя  –  «Ніч перед Різдвом». Під час гастролей вона мала тріумфальний успіх навіть в столиці. Чудова вистава, але йде вона тільки на Різдво. Директор – художній керівник театру, заслужений артист України Борис Репка запропонував поставити таку виставу, яка була б актуальна завжди, за будь-якої пори року. Над втіленням цього проекту працювала чимала постановочна група.

Читайте також

На тернополян чекає святкова оказія

– Ми зробили свою версію «Сорочинського ярмарку», тому що перечитали і передивились всі вистави, які існують, зрештою, зробили свій тернопільський варіант, – розповів під час прес-конференції режисер-постановник В’ячеслав Жила. – Була пророблена величезна робота, хочу відмітити наших місцевих співавторів. Заслужений діяч мистецтв України, композитор Юрій Кіцила  створив музику до цієї вистави, заслужений працівник культури України – Зіновія Бирда зробила постановку всіх танцювальних номерів (а їх аж дванадцять! – авт.), заслужений артист України Микола Блаженко доклав неабиякої праці до вокалу. Аранжування, оркестр, звучання – Василь Драгомирецький та заслужений діяч мистецтв України  Мирослав Кріль. І в нас єдиний, хто не з місцевих, це художник, запрошений зі Львова, заслужений діяч мистецтв України Мар’ян Савіцький. Звукове забезпечення здійснює Григорій Лучків. До речі, сьогодні не кожний театр в Україні може осягнути такий великий об’єм роботи, таку масову постановку, в якій присутні нотки сьогодення, історії. На ярмарку збираються і роми, і вже класичні персонажі, і всі дружно живуть в нашій Україні. А ще важливо відзначити, ми зробили творчий трамплін для нашої молоді, яка вчиться і танцювати і грати, і співати.

«Сорочинський ярмарок» – весела історія кохання із щасливим фіналом, зі сватанням та весіллям, з черговим примиренням Солопія Черевика з його жінкою Хіврею. А ще – всілякі придибенції, які, зазвичай, трапляються на ярмарку. Переглянути виставу буде цікаво і старшому глядачеві, і середньому і молодим.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: