Білка, яка покусала жителя Тернополя, виявилася хворою на сказ

Опубліковано:
9 Червня, 2017

Хвора на сказ білка покусала жителя обласного центру. Хворобу тварини підвередили у тернопільській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини.

Експерти встановили: на початку місяця постраждалий, разом із дружиною, знайшов у парку у парку Національного відродження білку з ушкодженнями шиї і живота. Чоловік відвіз тварину до ветеринарної клініки, де білка покусала його і згодом загинула.

Постраждалому призначили курс антирабічних щеплень. Через ситуацію, що склалась, у місті організували комплекс протиепідемічних і протиепізоотичних заходів.

Лікарі попередили! Тільки при своєчасному застосуванні антирабічних препаратів (щеплення актуальні, коли курс розпочато в перші 14 днів від моменту зараження) і дотриманні режиму, призначеного лікарем на період щеплень, гарантований повний захист від захворювання на сказ.

За матеріалами Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: