Страшна не війна, страшно залишитися без Вконтакту!

Опубліковано:
20 Травня, 2017

Сподіваюся, вас не треба переконувати в очевидній істині, що кожна свічка, придбана в храмах Московського Патріархату, – це черговий куплений вами патрон для вбивства нас і наших дітей. І я зовсім не перебільшую. Але, що таке свічка, в порівнянні з неймовірними, багатомільйонними прибутками Росії, які вона отримує від українців, які активно користуються російськими соцмережами?

У мене немає звички рахувати чужі гроші. Сам такого не роблю, та й вам категорично не рекомендую. Однак, суворі реалії нашого з вами життя красномовно свідчать, що будь-яка співпраця з окупантом, навіть найменша, – це наша допомога йому нас подолати. Навіть, якщо він цього прямо не каже. Звичайно, він не може прямо про таке казати, бо в гібридній війні йому найкраща допомога не чеченські головорізи, не зеки-відморозки, яких випускають із в’язниць із умовою воювати в Донбасі.

Найкраща допомога окупантам – це наші власні зайди, це ті тупі, дешеві та безсовістні барани, які не розуміють різниці між Київським і Московським патріархатами, між Фейсбуком і Однокласниками, між отцем Олександром та Катею Чілі, зрештою, між українською та російською мовами: какая разница на каком язикє? Ця різниця – десятки тисяч мертвих людей на совісті тих, хто так постійно поворює.

Наш хитрий ворог робить війну з українцями руками самих українців. Це ж не чужаки, а наші одурманені українці лягали під танки ЗСУ, й не пускали їх, коли ті йшли визволяти свої землі. Це ж наші українці йшли горіти в одеський будинок профспілок за «Руський мір». Це ж наші українці кілька років тому з істериками і захопленнями зустрічали московського патріарха Кирила, візиту якого до України було присвячено навіть особливий сайт на порталі першого національного каналу! І це ті самі українці сьогодні стогнуть від відчаю, будучи позбавленими сенсу свого життя без Однокласників і ВКонтакті.

Не хочу навіть згадувати, що неймовірна частина користувачів соцмереж досі не може збагнути, що перекладений українською мовою інтерфейс – це зовсім не те саме, що українська власність серверів. Також я не буду говорити про те, що ВКонтакт, яка і всі інші сервіси, збирають і зберігають невідомо навіщо всю інформацію про вас. Абсолютно всю. Правда, поки ви з себе нічого не представляєте, і навіть не знаєте, що ВКонтакт – це зло, ви не цікаві не лише спецслужбам Росії, але й власному чоловіку. Також, не буду багато говорити про те, що існують з технічного погляду значно кращі продукти, які дають своїм користувачам більше чудових можливостей. Розумні люди вже давно все це знають. Я ж сьогодні хотів сказати про інше. Про те, що мене болить, як священику, християнину.

Соціальні мережі типу ВКонтакту, Однокласників чи Мейл.Ру – це насамперед спосіб одурманення українців. Це інструмент, який викликає залежність. Він отупляє людей. Він краде час і використовує ваші слабості. Він не хоче, щоб ви стали розумнішими. Ось чому їх потрібно якомога швидше закрити, не лише з точки зору національної безпеки, але й з точки зору психічного та духовного здоров’я.

Ви повинні усвідомлювати, що те скавчання окупантів про «утиски свободи слова» і «згортання демократії в Україні», яке нарешті розпочалося, на третьому році війни, свідчать, що нарешті Президент і Уряд зайняли принципову патріотичну та правильну позицію. У час війни таке рішення є не просто нагальним, але дуже сильно запізнілим. Його потрібно було ввести давно. Не слухайте москалів, які розпинаються про істерики «києвскіх властей». У нас йде повномасштабна війна, від якої полягли вже десятки тисяч невинних людей. Нагадаю, що в Російській Федерації давно і успішно закривають невгодні сайти. Окрім, звісно, соціальних мереж, які контролюються самими ж спецслужбами.

 

Одним із найбільш привабливих продуктів, які могли запропонувати російські соціальні мережі, але яких не було в конкурентів, – це неймовірна кількість піратської відео- та аудіо продукції. ВКонтакті містить усю музику світу, за яку ніхто ніколи не платив і не буде платити. Там було і є безліч відео, повноцінних художніх і документальних фільмів, які мають своїх власників. І вже безперечно, російські соціальні мережі прославилися на весь світ своїми неймовірними колекціями порнографії, до якої мають безкоштовний доступ усі, хто має там обліковий запис. І навіть ваші діти. Так, не дивуйтеся, що наші підлітки так багато часу проводять не на вулиці, і не з футбольним м’ячем.

Розуміючи, що саме нелегальний контент є секретом популярності російських соціальних мереж, ви напевне маєте розуміти й всю аномальність свого свідомого перебування там. Якщо ви всім серцем і душею прагнете до Європи, не лише в форматі безвізу, але й в форматі нормального, повноцінного законослухняного життя, нам усім час змінюватися. Змінюватися, та не робити речей, які порушують закон. Не красти. Не хитрувати там, де можна. Спробуйте пожити чесно, хоча й через біль і «ломку», і ви відчуєте унікальну насолоду, яку ніколи не відчували раніше. Європа не прийде до нас ззовні. Вона повинна бути нашим особистим вольовим рішенням.

Ви знаєте, що я багато пишу. Але, так сталося, що я ніколи не торкаюся двох тем: вражень від власного служіння в наркологічному диспансері та від зустрічей з родинами загиблих. Хоча, якраз там і можна писати цілі томи історій. Багато з вас також знають, що вже кілька років я є священиком, який духовно опікується родинами загиблих у АТО нашої області. Я знаю історії наших солдатів-героїв і добре знаю членів більшості родин, як і вони мене. У міру власних сил я намагаюся максимально розуміти їх біль, їх жертву, заради нашого з вами спокою і того неба, яке для нас мирне, а для них уже ніколи не буде радісним. З більшістю з них я знайомий кілька років, з кількома – останні пару місяців.

І все ж, не дивлячись на те, скільки ми знаємо один одного, я завжди гублюся, шукаючи дієві слова підбадьорення, любові, подяки та вдячності цим людям. Але ці люди – сильні. Вони все розуміють. Часом їм достатньо просто обіймів і разом помовчати. Вони зовсім не примітні в світі, лише відрізняючись від вас чорними хустками і сумним поглядом. Чимало з них є навіть у соціальних мережах, але й там вони не виставляють напоказ свій героїзм, хоча їм є чим пишатися. І вже безперечно, ці люди не виставляють назовні свій біль і горе, які направду безмежні. Ворог забрав у них найдорожче.

Але, дивіться, як неймовірна дивина. Ці люди – мовчать, що заради нашої свободи вони готові були позбутися своїх дітей, чоловіків і батьків. Заради перемоги вони тепер позбавлені власного майбутнього, щоб подарувати його нам. Вони мовчки несуть свій хрест заради кожного з вас персонально. Кожного, хто читає зараз ці рядки. А тут почався справжній ґвалт тільки тому, що свободолюбивим «патріотам» і великим бізнесменам збираються відімкнути ВКонтактік! «Демократія в небезпеці»?

Яке це страшне безумство! Безумці, які вважають себе цілком здоровими, заради халявної музики та порно (підкреслю, це єдине, чого немає в інших соціальних мережах), готові цілодобово влаштовувати цілі істерики та срачі. Правда, в цьому їм суттєво допомагають однодумці – російській боти з Ольгіно. Не забувайте, що вони в мережі підписуються цілком українськими іменами і живуть в українських містах. Все ж, це самі справжні чистокровні окупанти, провокатори, які у гібридній війні з Україною виконують не останню роль.

Люди! Як вам не соромно! Невже ви не розумієте елементарних речей? Невже вам обов’язково потрібен хтось, хто буде над вами стояти, і кожного разу нагадувати, що не можна їсти лайно з землі, бо це не тільки не культурно, але й небезпечно для здоров’я? Від цього ви повинні були відмовитися вже давно самі, навіть коли б і не було ніякої війни. А тим більше, коли вона почалася не в газетах і книжках по історії, але на нашій рідній українській землі, нині вже щедро омитій кров’ю наших із вами сучасників – героїв. Давайте жити так, щоб в момент нашої відповіді перед Богом і людьми (яка обов’язково буде), нам не було соромно за свою поведінку. Російський диявол – у деталях. Ці делаті – мейл.ру, в однокласниках, вконтакті, в московському патріархаті, що благословляє війну. Він навіть у контекстній рекламі, телеканалі “Інтер” і радіо “Мелодія”.

І закінчити цей пост хотів би чудовим висловом відомого політичного діяча: «У мене немає відчуття злоби до Росії. Є лише почуття огиди, як до дохлої худоби». Шануйтеся . Бо ми того варті. Здається…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: