Активісти разом з правоохоронцями вкрили 3 незаконних кар’єри на Тернопільщині (Фото)

19.05.2017 19:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

ГО Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля", "Сила людей" разом з УЗЕ та УСБУ в Тернопільській області нещодавно виявили три незаконних кар’єри. Одни із них - у  лісі поблизу села Рукомиш Бучацького району. Там   якраз працювали робітники, які видобували камінь. Активісти дивуються, чому незаконні кар’єри на Тернопіллі досі успішно працюють і про їх викриття відповідальними службами пишуть дещо з гумором:  

«15.05.2017р ГО Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля", "Сила людей" разом з УЗЕ та УСБУ в Тернопільській області після пасмурної погоди, коли виглянуло сонечко, мали нестримне здорове бажання прогулятися біля берегів річки Стрипа та у мальовничому лісі що розташовані поблизу с. Рукомиш, Бучацького р-н. Гуляючи по чудових мальовничих куточках рідної області, ми розглядали та милувалися казковою природою рідного краю. Аж тут випадково натрапили на велетенські гори каменю, який був поскладаний у рівненькі куби, кількість вимірюється у сотнях кубічних метрів. Придивившись уважно, яке було здивування у хлопців, адже вони розуміють що це все робота не казкових персонажів чи гномиків, а це все зроблено звичайними людьми, українцями за паспортами. І тут хлопці випадково зустріли цих українців за паспортами, хлопці у нас виховані, міцні, дружні і люблять Україну, і звичайно спитали цих майстрів-каменю: - а скажіть будь-ласка чи це не ви так понищили природу та накололи сотні кубів каменю, який належить українському народу. І тут майстри-каменю завстидалися і кажуть: -так це ми, хотіли продати надра українського народу та збагатитися, але ми більше не будемо. Правда декілька з цих горе майстрів-каменю не усвідомили і швиденько поплили через річку брасом, напевне мають розряд по плаванню, потрібно голові Бучацької р-н адміністрації будувати басейн, буде кому тренуватися. Саме цікаво підозрюємо що голова селищної ради с.Рукомиш, с.Заривинці, голова Бучацької РДА, поліція і інші органи влади, не знали що там розрядники-плавці, добувають незаконно камінь. Напевне вони думали що ці усі розриті території - це природний ландшафт або казкові ельфи добувають камінь для своїх потреб.

Під час прогулянки задокументовано три незаконних кар'єри, порушників передали в руки поліції, добутий камінь поліція вивозить на арешт майданчик. За даними фактами внесені відомості в ЄРДЕР за ст. 240 КК України.
Далі буде...», - пише на своїй сторінці у Facebook голова ГОПротидія корупції та моніторинг екології "Скеля" Андрій Об’єщик.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі