Значення «джинси» для забезпечення свободи слова

Опубліковано:
18 Травня, 2017

Тема чесної журналістики вже набила оскомину. Кожен день з’являються чергові викривальні матеріали про “маніпуляції та джинсу”. Між тим саме “джинса” у теперішніх умовах чи не єдине джерело доходу для незалежних ЗМІ.

Нещодавно потрапило на очі “відкрите звернення” журналістів. Суть звернення, якщо коротко, “чітко розмежовувати замовні публікації” ну і вимога зупинити “інформаційні війни” місцевого масштабу.

Все було б ок. Але треба визнати правду. Більшість із тих, хто підписався під зверненням працюють на медіа, які живуть з “джинси”. 

В даному випадку “джинса” – це рекламний матеріал, який розміщується без позначки “реклама”. Тож це та подібні звернення можна було б назвати не інакше, як: “Бджоли виступили проти меду”.

Які варіанти, якщо б не було “джинси”? Напевно один – лягати під якогось “дядька”, який і буде задавати інформаційну політику. А так, поки є “джинса” зберігається хоч якась можливість порівнювати різні думки. Це і є свобода слова. Хоча у доволі таки примітивному спотвореному вигляді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: