Священний Синод Київського Патріархату благословив об’єдання єпархій Тернопільщини

14.05.2017 11:43   Джерело: cerkva.te.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Священний Синод Української Православної Церкви Київського Патріархату на засіданні 13 травня 2017 року ухвалив рішення про об’єдання двох єпархій Тернопільщини в одну.

Таку пропозицію вніс Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на прохання архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора та духовенства Тернопільської і Тернопільсько-Бучацької єпархій.  

“УХВАЛИЛИ:

1. Поширити межі діяльності Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату на всю адміністративну територію Тернопільської області.

Читайте також

У Тернополі не найбільша корупція у порівнянні з іншими містами України

2. Об’єднати Тернопільсько-Бучацьку єпархію УПЦ Київського Патріархату з Тернопільською єпархією УПЦ Київського Патріархату, включити всі парафії та інші канонічні підрозділи Тернопільсько-Бучацької єпархій УПЦ Київського Патріархату до складу Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

3. Визначити для архієрея керуючого Тернопільською єпархією титул «Тернопільський і Кременецький». 

4. Внести до Статуту Управління Тернопільської єпархії відповідні зміни та доповнення і подати його на реєстрацію”, – йдеться у журналі № 10 засідання Синоду УПЦ Київського Патріархату.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: cerkva.te.ua  

Коментарі