Пивний фестиваль “Фон Вакано Крафт Фест” перенесли недобудованої обласної бібліотеки біля Площі Героїв Євромайдану. Тепер свято пива відбудеться 13-14 травня на “Козацькому острівці” у парку “Топільче”. 

– Ми хотіли зробити захід, який би відображав з однієї сторони нашу історію, і з іншої сторони міг би зібрати у нашому місті чимало зацікавлених людей, – розповідає директор “Туристично-інформаційного центру” Тарас Ковальчук. – Ми довго вибирали формат, але подивившись на історію нашого міста зрозуміли, що  місто славилось своїми пивними та мʼясними традиціями. 

Тому організатори вирішили зробити перший в Тернополі пивний фестиваль. Він обʼєднає мʼясників і пивоварів не лише з Тернопільщини, а й з усієї України.

– Але від пивоварів з інших міст ми мали певні вимоги щодо локації, – продовжує Тарас Ковальчук. – І ми розуміли, що в Центрі є локація, з якою уже тридцять років нічого не роблять – бібліотека. Навколо неї йде забудова, але з самою локацією нічого не роблять. Останнє, що я памʼятаю про неї – це ще з навчання в інституті, коли з студентів збирали гроші на добудову цієї бібліотеки. 

Організатори фесту своїм заходом хотіли привернути увагу до цієї локації та оживити її. 

– Оскільки ця ділянка та будівництво на ній під упорядкуванням обласної ради, то ми звернулись туди за підтримкою, – каже чоловік. – Вони нам дали дозвіл.

Згодом у туристично-інформаційному центрі представляли календар подій на рік. І після цього громадські активісти висловили свої претензії щодо того, що фестиваль не може відбуватись біля Площі Героїв Євромайдану та памʼятника Небесній сотні. 

– Ми подивились на історію інших міст, подивились на Майдан Незалежності, де загинула Небесна сотня, – продовжує Тарас Ковальчук. – І там завжди проходять різні концерти, фестивалі. Якщо керуватись логікою, що біля памʼятників не можна проводити заходи, то у нас і на площі, і в парку Шевченка, і взагалі в Тернополі не можна проводити нічого. 

Але організатори кажуть, що не хочуть конфліктувати, тому фест відбудеться на “Козацькому острівці” у гідропарку “Топільче”.  

– Ми звернулись у міську раду за дозволами на проведення заходу на цій локації, – пояснює директор центру. – Це нейтральна зона, яка не мала б викликати жодних негативних емоцій. 

На фесті буде крафтове пиво

– Сам я з Козови, де також народився пивовар Альфред Фон Вакано, – розповідає пивовар, один із ініціаторів фестивалю Володимир Ярема. – Минулого року мене зацікавив цей факт і мені захотілось щось зробити до його дня народження. Я почав спілкуватись з дуже багатьма пивоварами і хотів, щоб хтось мені зварив пиво під дану подію. Але охочих не знайшлося і я сам почав варити пиво. 

Своє пиво чоловік представив минулого року в Козові і він вирішив працювати в цьому напрямку. 

– І я подумав, чому б цього року до дня народження Альфреда, яке припадає на 12 травня, не провести пивний фест, – каже чоловік. – Спочатку ми розглядали локацію в Козові, але пивоварам з інших міст не на стільки цікаві такі малі міста. Тому ми переїхали в Тернопіль.

За попередньою домовленістю, як каже пан Володимир, на фест приїдуть пивовари з 15 пивоварень з усієї України. Це Львів, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Закарпаття та інші міста.

– Це буде дегустаційний фестиваль і єдиним алкогольним напоєм, який можна буде спробувати – це буде пиво, – продовжує чоловік. – На фесті будуть дегустаційні келихи, які продаватимуть уже наповненими. Тобто людина купує сувенірний келих уже з дегустаційною порцією пива. Щоб люди розуміли, дегустаційні порції – це 150-250 мілілітрів пива від сили. Це для того, щоб людина могла спробувати максимальну кількість сортів пива.

Напитись пива досхочу, як кажуть організатори, буде нелегко. Адже крафтове пиво дорожче від звичайного. Проте ціни на пиво можна буде дізнатись уже перед самим фестивалем, адже їх визначатимуть самі пивовари. 

Під час фесту гості зможуть дізнатись історію пивоварів та пивоварень, які вони представляють. Також організатори проводять конкурс для пивоварів, які варять пиво в домашніх умовах.  

– Якщо ви ще за цей тиждень встигнете зварити пиво на базі рецептів Фон Вакано, то воно встигне вибродити, – каже Володимир Ярема. – І тоді приходьте з ним на фестиваль. Або ж попередньо за інформацією можна звертатись до мене на сторінку у соцмережі Facebook. 

Окрім пива на фестивалі ще можна буде продегустувати і мʼясні страви на десятьох локаціях. Також можна буде дізнатись рецепти приготування. 

Ще на “Козацькому острівці” під час фесту буде фан-зона “Євробачення 2017”. Тому, як кажуть організатори, гості зможуть і пива продегустувати, і послухати провідних європейських виконавців. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: