У Кременці поляки допомагають створювати реабілітаційний центр для дітей та молоді з обмеженими можливостями

Опубліковано:
21 Квітня, 2017

Нещодавно в залі засідань Кременецької міської ради відбулася зустріч представників Кременецької громадської організації “Товариство батьків дітей інвалідів та їх друзів “Зоря надії”, депутатського корпусу міської ради на чолі з міським головою Олексієм Ковальчуком із представниками Асоціації дітей інвалідів “Крок за кроком”, котра нині має мережу реабілітаційних закладів у м. Замость (Республіка Польща). Під час зустрічі розглянули питання активізації роботи щодо створення центру реабілітації для дітей та молоді з обмеженими можливостями. 

До слова, в місті Кременці наразі проживають 82 дитини з особливими потребами, а в межах Кременецького району – 366 дітей із інвалідністю, які потребують безперервної реабілітації…

Проблема соціальної реабілітації людей із обмеженими можливостями здоров’я набула глобального характеру, і в кожній країні напрацьовані певні підходи до її розв’язання.

Республіка Польща має великий досвід інтеграції в суспільство людей із інвалідністю.

Як повідомила Громадська організація «Зоря надії», днями в Кременці перебувала делегація фахівців  Товариства допомоги неповносправним дітям «Крок за кроком»  із м. Замостя (Польща), яка неодноразово  ділилася своїм досвідом, знаннями, допомагала набути практичні вміння та навички кременецьким спеціалістам у рамках попередніх проектів і навчальних курсів, котрі передбачали поширення моделі участі громадських організацій у побудові системи підтримки людей із обмеженими можливостями в Україні.

Останній візит відбувся в рамках  Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», котра стартувала в жовтні минулого року.

Мета візиту польської команди на Кременеччину – налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування  та громадськими організаціями  задля подальшої участі в програмі, здійснення спільного проекту, а також опрацювання подальшої концепції побудови в місті Кременці реабілітаційного центру для дітей із обмеженими можливостями.

 Фото Олесі Підгурської

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: