Фретки, носухи, шиншили та кролики: спілкування сам на сам у контактному зоокутку – це цікаво

20.03.2017 21:46   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Перший в Тернополі контактний зоокуток зустрічає гостей суворими попередженнями - правила у приміщенні з тваринами поведінки прості: обов'язкові бахіли на взуття та дезінфекція рук. Звіряток не лякати, не смикати за шерсть, вважати на вік дитини, годувати не можна, гладити обережно, зі спалахом не фотографувати. У разі нанесення шкоди звірятку - усі витрати по лікуванню за винуватцем. Але вже третій місяць існування довів, що і люди, і звірі на цій ділянці земної кулі знайшли спільну мову. При вході радісно зустрічають кожну нову людину фретки Ліка та Лота. Ці швидкі гризуни найбільш контактні зі всіх - і пригорну ться, і перевірять усі кишені, сумки, капюшони. Миттєво переміщуються по усій площині, як вертикально, так і горизонтально.

Дітвора веде себе по різному. Одним до душі швидкісні сестрички, другі звертають увагу на поважних і більших носух. Носухи з дуже жвавими носиками, гострими зубками та довжелезними смугастими хвостами. Це два брати Рікі і Нікі. Ласуни люблять виноград та печиво "Марія". Сильно не даються до контакту попереджально повертаючи носи в сторону рук. А ось спати вкладаються, як малі діти з м'якими іграшками. Най-полохливі шиншили - чорнява мама та білявий синочок - за розміром однакові і дивом разом вкладаються у своєму дерев'яному будиночку у просторій клітці. Кролики прикриті сіткою. Ангорські пухнасті - не сильно бажають кудись стрибати. Але за всіх спілкуються фретки. Просто з рук не злазять - вдячні за кожну двоногу іграшку, яку їм доставляють просто в клітку. Сеанс спілкування триває 15 хвилин. Ціна за дитину із супроводом - 50 грн.

Такий контактний міні-зоопарк поки що один на все місто, розташований на вул. Злуки, 45.

А ще вдосталь поспілкуватись з пухнастиками хом'ячками, морськими свинками та кроликами, подивитись на розмаїття акваріумних рибок можна у екологів в Екоцентрі Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді по вул. Микулинецька, 21.

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі