Відзнаками «За спасіння життя» у Тернополі нагородили медиків, волонтерів, добровольців та науковців (Фото)

Опубліковано:
16 Березня, 2017

Відзнаками «За спасіння життя» ім. академіка Л. Я. Ковальчука нагородили медиків, волонтерів, добровольців та науковців, які врятували людські життя.

Нагороди отримали:

– Стасів Михайло Ярославович (посмертно), – військовий медик, майор медичної служби, 
хірург. Ветеран-«Афганець». За дні виходу з «Дебальцівського котла» з 17-18 лютого 2015 року Михайло разом з медиками вивезли 187 поранених бійців. Невідкладо оперував поранених бійців в машині швидкої допомоги під час обстрілів. 

– Манащук Ростислав Богданович (посмертно). Пожежник ТРВУ МНС. Рятуючи життя двох людей, отримав «гостре виробниче отруєння невідомим газом нейротоксичної дії важкого ступеня»

– Українська громада Української Греко-Католицької Церкви Різдва Христового м. Брешіа (Італія) «FEDE SPERANZA CARITA» Від початку російсько-української війни Українська громада УГКЦ міста Брешія в Італії, надають постійну волонтерську допомогу добровольчим батальйонам, медикам, мобільним шпиталям, волонтерам у зону військових дій. 

– Андрійчук Олексій Володимирович. Активіст Майдану і «Правого сектора». Волонтер, діяч громадської організації тактичної медицини «Білі берети». Солдат медичної служби полку «Азов», навчає тактичної медицини бійців. Врятував не один десяток життів у військови умовах.

– Бігуняк Володимир Васильович. Професор кафедри хірургії ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Розробив нові методи лікування опіків, після травматичними, після операційними рубців. Впровадив в офтальмології ліофілізований імплант. Всі ці винаходи необхідні при лікуванні поранених.

– Борисенко Андрій Юрійович. Лікар з міста Харків. Учасник Майдану, Революції гідності 2013-2014 років. Ризикуючи власним життям і здоровям рятував людей. Військовий медик батальйону НГУ ім. генерала С. Кульчицького. Один з організаторів медично-евакуаційної служби секторів Д і С влітку 2014 року на сході України.

– Дубров Сергій Олександрович. Професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, член Європейсьої та Всесвітньої асоціацій анестезіологів. Аавтор 168 наукових праць, 13 патентів у сфері Анестезіології та інтенсивної терапії. Приймав активну участь у організації та наданні стаціонарної медичної допомоги пораненим.

– Колодій Наталя Романівна. Парамедик-інструктор, перебуває у складі 5-го окремого батальону Української Добровольчої армії. Відмінний фахівець з надання домедичної допомоги на полі бою у військових умовах на сході (місто Авдіївка, с. Широкине на Донеччині). Інструктор з тактичної медицини для бійців і парамедиків.

– Соколовський Олег Георгійович. Лікар з м. Миколаїв. Військовий лікар 73-го центру морських спецоперацій, продовж тривалого часу, ризикуючи своїм життям, надавав медичну допомогу бійцям під час бойових завдань. Був поранений під Іловайськом, повернувся на фронт до побратимів. Неодноразово рятував бійців в умовах підвищеного ризику для життя, під час бойових операцій на території ворога.

«Ця відзнака є важливою, вона щира і від народу, її не купиш, як державну…!” – це слова вдячності нагороджених. Відзначені справжні ГЕРОЇ, люди які робили колосальні зусилля з ризиком власного життя, щоб врятувати життя іншим!»…  пише на своїй сторінці у Facebook волонтер і громадський діяч Олег Кіналь.

 Фото зі сторінки Олега Кіналя

 

 Фото зі сторінки Олега Кіналя

 

 Фото зі сторінки Олега Кіналя

 

 Фото зі сторінки Олега Кіналя

 

 Фото зі сторінки Олега Кіналя

 

 Фото зі сторінки Олега Кіналя

 

 Фото зі сторінки Олега Кіналя

 

 Фото зі сторінки Олега Кіналя

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: