Ольга Биндас: «Я вдячна своїм клієнтам за оригінальність, бо завдяки їм розвиваюсь» (Фото)

Опубліковано:
14 Березня, 2017

Якщо людина талановита, то талановита у всьому. Наша сьогоднішня героїня –  талановита тернопільська майстриня Ольга Биндас. Її вироби з вовни створюються на одному диханні, володіють неймовірною енергетикою, – пише Терен.

– З чого почалося ваше захоплення?

– Моє захоплення почалось з одного життєвого казусу. Я загубила свою шерстяну прикрасу – метелика, котрого купила у Львові. Друг почувши, як я плачу в телефон і схвильовано йому розказую про те – приніс мені на тодішню офісну роботу кульок з овечою шерстю і голку для валяння. Казав, що дівчата в магазині показали, як треба тицяти голкою у шерсть. Ну, думаю, попробую я щось зваляти. Коли задала в пошукову систему “іграшки з вовни” просто була в приємному захваті. Вже на той час було трохи майстрів своєї справи, в котрих і отримала купу натхнення. Пам’ятаю, тоді приходила на роботу, робила всі нагальні офісні справи і крадькома сідала валяти якогось слимака чи зайця. Згодом ми з другом сфотографували мої перші роботи і виклали на сторінках в соціальних мережах. Мене приємно здивували відгуки людей і бажання придбати мої вироби, так все і запустилось.

– Скільки часу ви займаєтеся рукоділлям?

 – Вже років 5.

– Коли створили перший виріб?

– Якщо не помиляюсь, десь в 2012.

-У Ваших роботах відчувається індивідуальний підхід. Чому саме обрали таку нелегку техніку валяння? Чому вовна?

 – Обрала, бо вовна дуже приємний і піддатливий матеріал, а ще її є дуже багато відтінків і кольорів.

– З яким настроєм Ви починаєте роботу?

– Стараюсь з хорошим і натхненним. Часом попиваючи каву, передивляюсь роботи інших рукодільників, не тільки валяні, це можуть бути і естетичні фото, а може бути приємна мені музика, головне правильно прицілитись, що хочеться мати вкінці роботи.

– Скільки часу іде на створення іграшки?

– Від декількох годин – до декількох днів. Нещодавно валяла дорослого кота в повний розмір, то працювало над ним 3 людей впродовж тижня.

– Ви створили власний бренд “MNUM”, що потрібно, щоб хобі перетворилось у власну справу?

– Потрібно мати маму, котра придумує різні смішні прізвиська. Жартую, насправді назву Мнюм я взяла зі свого дитячого прізвиська, мама так мене називала. Думаю, коли декілька років займаєшся улюбленою справою, приходить відчуття, що треба це перевести з просто хобі в щось більше.

– Які у вас були найоригінальніші замовлення? Що замовляють найчастіше?

– Взагалі, я дуже вдячна своїм клієнтам за оригінальність, бо завдяки їм я розвиваюсь. Одного разу валяла зуба мудрості на замовлення для стоматолога, Альфа, їжакову сім’ю, сім’ю оленів, люблю валяти їх парами – так цікавіше. Кожне замовлення дуже цікаве, і сам процес його підбору теж. Приміром, пише до мене чоловік, що хоче приємно подивувати свою дружину і ми придумуємо з того чим вона захоплюється щось особливе. От сьогодні я буду валяти всіма відомого Почекуна.

– У 201 4 Ви “зваляли” Славка Вакарчука, чи не планували продовжити серію з музикантами, чи, наприклад, розпочати серію політиків Тернопільщини? 

– Я колись валяла Сергія Надала, який був йому подарований. Вакарчук теж подарований Вакарчуку, ще була Земфіра, Сергій Бабкін, Майкл Джексон. Людей валяти цікаво, але дуже довго. В середньому на одну роботу потрібно тиждень. Можливо, колись організуюсь і зроблю виставку, на котрій і будуть якісь такі оригінальні особливості у техніці валяння.

– Які плани на майбутнє, що ще хотіли б зробити?

– Про плани дуже говорити не буду, їх треба робити.

– Ви проводили майстер-класи по містах України, як швидко можна навчитись валянню з вовни?

 – За один майстер-клас. Я людям не даю шансу того, що вони не зможуть – от вони і можуть.

– Які поради можете дати початківцям у своїй галузі? На що варто звернути особливу увагу? А чого краще уникати?

– Надихатись, розвиватись, набиратись терпіння і рухатись вперед. Трохи загально, але я думаю кожному потрібно різне.

– Де в Тернополі можна придбати все для початківця?

– В магазині MONPACIE. Зараз більш наче ніде нема.

– Що побажаєте для тернополян?

– Гарного настрою! А ще, хотілось би, щоб люди були трохи рішучіші і якщо їм чогось не вистачає в місті – без сумніву реалізовували це. Я б хотіла, щоб Тернопіль культурно був пізнаванним, щоб у нас частіше відбувались цікаві дійства, де тернополяни проявляли себе, свою харизму. У нас дуже красиве і затишне місто, йому личать якісь активності, музичні, чи то мистецькі, навчальні чи то спортивні, чи ще купу варіантів. Всім добра!

Фото з архіву Ольги Биндас

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: