Тернопільські депутати не побоялися замінування ОДА та підтримали блокаду торгівлі з терористами

Опубліковано:
3 Березня, 2017
Сьогодні, 3 березня, під час сесії Тернопільської облради депутати встигли затвердити порядок денний та проголосувати за ряд важливих питань. Проте близько 14:00 з’явилося повідомлення, що приміщення «білого дому» замінували, – пишуть Тернополяни.

На місце події прибули поліцейські на чолі із начальником ГУ НП Олександром Богомолом, рятувальники, медики та вибухотехніки.

Головний поліцейський Тернопільщини розповів, що невідомий повідомив про замінування двох ліфтів та двох машин, припаркованих поблизу. Відомо, що  додзвонювач розмовляв російською мовою. Його особу вже намагаються встановити правоохоронці.

Важливо, якраз в цей момент депутати розглядали питання №502 «Про звернення депутатів Тернопільської облради до керівництва держави про підтримку блокади торгівлі з окупантами-терористами та Російською федерацією…»

Почувши про замінування – вирішили продовжити роботу. Відтак одночасно проголосували за даний проект рішення за основу та в цілому. Свої голоси «за» віддало 33 депутати.

Після депутати все ж вирішили покинути сесійну залу. 

Додамо, також сьогодні під час сесії депутати вкотре прийняли звернення до керівництва держави щодо заборони будівництва каскаду ГЕС на Дністрі.

Після обговорення питання щодо заборони будівництва каскаду ГЕС на Дністрі депутатами та громадськістю, на засіданні прийняте чергове звернення до керівництва держави.  У ньому, зокрема, йдеться: «… вимагаємо вилучити з розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №552-р «Про схвалення Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року» положення щодо будівництва каскаду верхньодністровських гідроелектростанцій та прийняти рішення про відмову від реалізації намірів проектування і будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на Дністрі, а також пропонуємо розглянути можливість розвитку сонячної та вітрової електроенергетики».

Депутати також звертаються до Кабінету міністрів та Верховної Ради внести зміни до Державного бюджету та передбачені для підготовки технічно-економічного обґрунтування будівництва каскаду ГЕС 155 мільйонів спрямувати на соціально-економічний розвиток півдня Тернопільщини.

98765

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: