Творчий вечір професора ТДМУ «Спочатку було слово»

Опубліковано:
26 Лютого, 2017

У розпал робочих буднів викладачі і студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського зібралися 23 лютого 2017 року у бібліотеці ТДМУ на творчий вечір «Спочатку було слово» завідувача кафедри загальної гігієни та екології, професора Миколи Кашуби. Таку ж є назву має і його остання за часом виходу поетична збірка. У творчому доробку Миколи Олексійовича є збірка колоритних і дотепних афоризмів «Думи мої», книги «Гортаючи життя сторінки», «Homo sapiens в різних ракурсах», «Які ми є» та інші.

DSC_0286   DSC_0288

Захід був приурочений 60-річчю з дня заснування нашого університету. З перших років заснування в університеті склалися добрі літературно-мистецькі традиції і доля багатьох творчих людей пов’язана з ТДМУ. Завдяки їм розвивається не лише науковий, а й культурний потенціал вишу.

Читайте також

Тернопільський професор з гігієни презентуватиме свої книги про життя

«Моєю першою книгою стала книга спогадів. Взятися за перо спонукав мій маленький син, який запитав: «Тату, а яке у тебе було дитинство?». Я розповів кілька невигаданих кумедних історій, які йому сподобалися. Пізніше записав ці оповідки і доповнив їх новими. Так народилася книга. Син виріс, а я продовжую писати», – розповів винуватець свята.

DSC_0277   DSC_0298

Тонкий гумор відчувається ледь не в кожному рядку автора. Наприклад, в книгу «Які ми є» увійшли портретні замальовки окремих епатажних персон та їх життєвих колізій. А в основу «Homo sapiens в різних ракурсах» лягли цікаві психологічні дослідження поведінки представників роду людського.

«В найбільш лаконічній формі мої уявлення про людей, про світ, в якому вони живуть відображені в книзі «Думи мої», – розповів Микола Олексійович. – Вона вийшла в чорно-білій обкладинці, бо й гумор, як відомо, буває чорним і білим. А читач нехай судить, якого гумору в цій збірці афоризмів більше».

У поетичну збірку Миколи Кашуби «Спочатку було слово», як сказано у передмові, увійшли його вірші про високе і приземлене, про те, що лежить на серці і про що не можна змовчати. Слово створило людину, переконаний автор.

DSC_0295   DSC_0291

Микола Олексійович читав свої твори, написані в різні роки, але незмінно талановито, з тонким відчуттям гумору і стилю.  Зала вітала вірші, афоризми та уривки з оповідань оплесками і дякувала за заряд оптимізму, мудрості й життєлюбності.  Своє захоплення творчістю Миколи Кашуби  висловив присутній на вечорі голова Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України Олександр Смик.

Про багатогранність таланту Миколи Олексійовича – вченого, педагога, поета і прозаїка –  говорив доцент кафедри  медичної фізики та лікувальної діагностики, автор низки поетичних збірок та краєзнавчих книг Валерій Дідух.

Представник профкому Марія Дармограй привітала Миколу Олексійовича від імені адміністрації і профспілкового комітету ТДМУ й побажала йому міцного здоров’я, наснаги, нових книг і вдячних читачів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: