Дискусії навколо Генплану Тернополя продовжать наступної сесії

Опубліковано:
24 Лютого, 2017

Дискусії щодо внесення змін до Генерального плану Тернополя не вдалося вирішити на сьогоднішній сесії міської ради. Відтак, обговорення продовжать на наступному засіданні.

Сьогодні вирішили, що спершу слід обговорити зміни до Генплану, вислухати й врахувати думки всіх – депутатів, громадськості та фахівців. Наступної сесії, коли вже відбуватиметься голосування, в залі будуть представлені зображення Генерального плану.

Щоб зрозуміти, чому виникла проблема, голова Тернопільської міської ради Сергій Надал запропонував, вислухати думки всіх не згідних з внесенням змін до Генплану, хто був присутній на сесії. Зокрема, один із представників громадськості зачитав спільне звернення від громадських організацій до міської влади. 

Читайте також

Головна інтрига сесійного дня Тернопільської міської ради – затвердження змін до Генплану міста
Хто повинен нести відповідальність за зміни Генплану Тернополя?

– Громада Тернополя вимагає у депутатів свідомо підійти до голосування за Генеральний план та внесення до нього змін, – йдеться у зверненні. – Ви – наш голос у міській раді і саме на вас лежить відповідальний обов’язок працювати на благо громади, під час засідань комісії та у сесійній залі. Проте за останні роки тернопільська громада спостерігає, як окремі нечисті на руку депутати та чиновники міської ради видають свої власні інтереси за вияв волі громади. Відтак, активісти виявили масштабні фальсифікації діючого Генплану, вчиненні з метою дерибану міста. Ми вимагаємо надати правоохоронним органам час розслідувати кримінальну справу, порушену за фактом службового підроблення, а також вимагає винести дане питання із внесення змін до Генплану на громадське обговорення, в результаті якого будуть напрацьовано справді необхідні зміни та закладено фундамент для його подальшого розвитку.   

За словами керівника Управління архітектури та будівництва Тернопільської міської ради Василя Бесаги, на сайті міської ради були розміщені графічні матеріали Генерального плану, тому кожен уже давно міг ознайомитися з ними.

– Дані зміни до Генплану не просто з’явилися, їх неодноразово виносили на обговорення депутатів, вони за них голосували, всі матеріали були вивчені і розглянуті, – зазначив Василь Йосипович. – Депутати подавали свої пропозиції, які були зафіксовані і ми їх врахували на 60%. Ті зміни, які не були враховані, то лише через те, що земельні ділянки вже мали конкретне цільове призначення. Ми повинні довершувати Генплан, вносити зміни й доповнювати його, щоб місто розвивалося, щоб будівельні фірми з нашого міста не виїхали, тому не може бути й мови про якісь фальсифікації чи підроблення, ми діяли згідно з нормами чинного законодавства і як підтвердження маємо висновки всіх необхідних експертиз.

Крім того, як додав Сергій Надал, перед тим, як виносити дане питання на сесію, його вивчали. Була створена спеціальна робоча група, до складу якої входили фахівці, представники депутатського корпусу та громадськість. Склад групи – 52 особи, які зміни до Генплану розглядали кілька разів. Є протокол засідання комісії і за результатами її роботи більшість складу проголосувала за зміни до Генплану.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: