Тернопільська «Справедливість» підтримує вимоги Маршу Національної Гідності

23.02.2017 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко наголосив, що досвід блокади Криму та Донбасу доводить, влада потребує активного тиску і контролю з боку громадянського суспільства і весь час потребує відповідної «допомоги». Саме тому його команда долучилася до Маршу Національної Гідності, який пройшов у Києві.

Підтримали вимоги Маршу і в регіонах. 14 обласних організацій Руху «Справедливість», у тому числі - й Тернопільська на чолі з Петром Манзієм, приєднались до наметової кампанії «Підтримай справедливі вимоги!»: «Ми говоримо річуше «Ні!» торгівлі корумпованої влади на війні, продажу землі за такої корупції у владі, хижацькому знищенню українських лісів для продажу за кордон. Маємо підтримати розвиток української промисловості та перерлювати ліс у країні, таким чином створюючи робочі місця для українців», - зауважив керівник Тернопільської обласної організації Руху Наливайченка «Справедливість» Петро Манзій. 

На переконання Наливайченка,  влада вже неприховано намагається скасувати мораторій на експорт лісу-кругляка. Йдеться про 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги від ЄС та райдужні прогнози щодо нібито збільшення експортних валютних надходжень: «Влада замовчує те, що на 80-90% експорт української деревини традиційно і завжди був відверто криміналізованим. Тінь і кримінал починалися із незаконних вирубок експортоорієнтованого лісу та махінацій навколо митного оформлення вантажів, а закінчувалися свавіллям контрабандистів та виводом валютної виручки у офшори. Експорт лісу-кругляка - потужна корупційна афера, а «Горіхова мафія» у порівнянні із корупційним потенціалом оборудок із експортом лісу, є малобюджетною колотнечею» - підкреслив Наливайченко.

Читайте також

Для Наливайченка Крим невід'ємна частина України і не може бути предметом торгу
Експорт лісу-кругляка – потужна корупційна афера (Фото)

Наливайченко наголосив, що будь-які спроби скасування мораторію на експорт деревини є економічно необґрунтованими, загрозливими для національних інтересів та корупційно вмотивованими. 

«Цю корумповану владу треба зупинити, поки вони вщент не знищили країну! Саме тому наш Рух підтримує головний меседж Маршу – необхідно об'єднатися громаді, добровольчому руху, волонтерам і всім національним силам навколо конкретних і практичних вимог!», - наголосив заступник Наливайченка Руслан Колєсніков. Він, як учасник Маршу, зазначив: офіційні дані - 7 тисяч учасників, які оголосили правоохоронці, зовсім не відповідають дійсності. Влада боїться озвучити вголос: у будній день на вулиці столиці вийшло близько 20 тисяч українців. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі