Народний депутат з Тернопільщини Тарас Пастух про вугілля з ОРДЛО (Відео)

Опубліковано:
1 Лютого, 2017

Після того, як Україна втратила свою територію і частина шахт була захоплена, з’явилась додаткова потреба у поставках вугілля.

Ми мали три варіанти: 1. Домовлятись безпосередньо з агресором – Росією. 2. Домовлятись з найманцями Росії, які сьогодні воюють проти нас і вбивають наших хлопців. 3. Знайти альтернативу і працювати з іншими країнами, які готові постачати вугілля антрацитної марки в Україну. Щоб реалізувати останній варіант, при розрахунку вартості електроенергії було пораховано ціну роттердамської біржі. Через це вартість електроенергії для кожного українця зросла на 15-20 відсотків. Однак збільшивши тарифи та закупівельні ціни, Україна далі, на третій рік війни, купує вугілля в ОРДЛО. Але не за ціною Роттердама, а Ахметова. Його вартість нижча при закупівлі, але ми з вами платимо ціну Роттердамської угоди.

Сьогодні на ТЕЦ в м. Щастя ми переконались, що тут є запас вугілля щонайменше на місяць. Цього часу абсолютно достатньо для того, щоб укласти нові контракти і забезпечити поставку вугілля в Україну. Також нам достатньо трьох-чотирьох місяців аби переобладнати ТЕЦ, які працюють на антрациті, на марки газового вугілля, якого є достатньо у Львівсько-Волинському басейні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: