Тернополю у 2017 році намагатимуться повернути історичне «обличчя»

Опубліковано:
11 Січня, 2017

Однією з ключових новацій наступного року має стати повернення Тернополю його історичного обличчя. Про це розповів міський голова Сергій Надал. За його словами, Тернопіль поступово перетворюватимуть на тихе европейське місто, яким воно було до 1939 року.

Зокрема, найбільше реконструкцій заплановано у центральній частині міста. Серед ідей, які обговорюються — відновлення міської Ратуші, яка була зруйнована під час Другої Світової війни. Вона повинна стати цікавим туристичним об’єктом, новою туристичною перлиною Тернополя.

 

– На наступний рік заплановано провести капітальні ремонти у центральній частині міста. Збільшуємо кількість відпочинкових просторів, алей та парків. Відновимопішохідні зони у Старому парку, облаштовуємо нові дитячі майданчики і місця відпочинку. Запланована повна реконструкція площі Бандери та вхід у парк Шевченка. Переконаний, що ці громадські простори стануть новою окрасою нашого міста. Цими масштабними реконструкціями ми поступово намагаємось повернути справжнє історичне обличчя центральної частини Тернополя. Плануємо провести реставрацію катера. Будуть продовжені екологічні роботи з очистки тернопільського ставу, – зазначає очільник міста.

Поряд з цим у наступному році триватимуть програми розвитку фізичної культури, розвитку мистецтва. Триватиме програма термомодернізації. Оновлюватимуть також і транспортну систему. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: