Несподіваний новорічний подарунок від дружини відомого тернопільського поета (Фото)

Опубліковано:
4 Січня, 2017

Несподіваний новорічний подарунок отримали літератори Тернопілля від дружини відомого (світлої пам’яті) тернопільського поета Бориса Демкова пані Антоніни – книгу «Борис Демків. Спогади про поета».

Для багатьох учасників літературного об’єднання, які її отримали, поет Борис  Демків був Вчителем, котрий дав путівку у творче життя. А починалось воно із літстудії «Сонячні кларнети» (молодіжна газета «Ровесник»), що згодом переросла у літературне об’єднання при Тернопільській обласній організації Національної спілки письменників України.

Читайте також

В Тернополі вшанували пам’ять Андрія «Світляка» (Фото)
На Різдво Тернопільщину чекають сильні морози
Обласний бюджет Тернопільщини -2017: кому, куди і скільки?

Непросто говорити про свого Вчителя на літературній стезі, – ділиться спогадами письменник-гуморист Зиновій Кіпибіда, – інших в мене просто не було. В той час я чимало експериментував. Писав етюди, новели, образки, і, звісно, вірші. Якось було захопився гумором і сатирою. І одразу почув від нього: «Поезією захоплюється більшість. А от прозаїків у нас негусто. У жанрі гумору і сатири – зовсім мало. Раджу подумати. Тобі під силу. Я вірю в тебе». Це мене вкотре окрилило. Минули роки. З часом я очолив обласне літературне об’єднання. І першого ж місяця провів літературний бомонд з Борисом Миколайовичем. Словами не описати цієї зустрічі! Його любили, до нього прислухались.

Пані Антоніна привітала присутніх із Новоріччям. А ще розповіла, що разом із донькою, (відома журналістка Світлана Мичко), подарували книги в багато шкільних бібліотек міста. На меті – подарувати у всі школи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: