На Тернопільщині рятуватимуть палац графа Бадені, який ледь не завалився два роки тому

16.12.2016 09:13   Джерело: zik.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Палац графа Бадені, що у селищі Коропець Монастириського району Тернопільщини, хочуть реставрувати й перетворити на культурно-мистецький об’єкт.

В обласній раді підбили підсумки підсумки відповідного конкурсу на найкращий архітектурний проект з відродження пам’ятки.

Як повідомили у прес-службі облради, журі обрало переможця конкурсу. Ним став архітектор Юрій Вербовецький. Друга премія присуджена Вікторії Буженко.

Згідно з умовами конкурсу, перша премія становить 20 тис. грн, друга – 15 тис. Перша премія надає право на укладення договору для виготовлення проектної документації для відродження пам’ятки.

Тернопільська обласна рада є замовником конкурсу на найкращу проектну пропозицію з реставрації та пристосування палацово-паркового комплексу графа Бадені в Коропці під культурно-освітній об’єкт. Організатор конкурсу – обласна організація Національної спілки архітекторів України.

Палац графа Бадені, що на Тернопільщині, датується початком ХІХ століття. Раніше тут діяли бібліотека, картинна галерея та музична школа. Згодом туристів припинили допускати до пам’ятки через аварійний стан.

У 2014 році в палаці впала частина купола, перекриття між першим і другим поверхами центральної та правої частин будівлі. Через відсутність фінансування тут роками не проводили необхідні реставраційні роботи. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: zik.ua  

Коментарі