На Тернопільщині ускладнилася епідситуація. Хворих на ГРИП побільшало

06.12.2016 18:43   Джерело: 20 хвилин
Опубліковано : Катерина Богуславська

Показник захворюваності становить 353 випадки на 100 тисяч населення, що складає 75 % до розрахункового показника визначення початку епідемії.

«Наразі триває 49-й тиждень, ми стежимо  за ситуацією. Епідпоріг буде дещо вищий, але і рівень захворюваності також поступово зростає. Так, за тиждень, що минув, спостерігаємо ріст на 36,8%. За тиждень захворіло на 1000 осіб більше. В області 3751 хворий проти 2743.  Порівняно з минулим роком також спостерігаємо ріст на  44%. Це практично перший такий тиждень, коли ми побачили  ріст. До того в нас було 10-20%.  Дітей серед хворих осіб - 63,1%. З них   63%  - діти шкільного віку.  Якщо ж говорити  про кількість хворих за адміністративним принципом, додає пані Світлана, то за тиждень фахівці спостерігають перевищення епідемічного порогу у Борщівському районі – на 10,2% та у Заліщицькому і Лановецькому районах  – тут ситуація наближається до епідемічного порогу. У всіх інших районах ситуація менш напружена. У Тернополі, як і в області, показник – до 75%. Циркулює вірус грипу А», - розповідає лікар-епідеміолог ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлана Маціпура.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 20 хвилин  

Коментарі