У Тернополі триває міжнародний джазовий фестиваль «JazzBez» (Фото)

Опубліковано:
3 Грудня, 2016

2 грудня, у залі Драмтеатру віжбулося офіційне відкриття ХІ міжнародного джазового фестивалю «JazzBez». Отже, справжня зима у Тернополі розпочинається під звуки якісного джазу. Триватиме він ще 3 та 4 грудня.

Як відбувалося відкриття фестивалю можна побачити на фото.

Цьогоріч JazzBez закриває плеяду фестивалів і офіційно стане останнім фестивалем 2016 року у Тернополі. Переконливим аргументом відвідати фестиваль є ще й програма фестивалю, яка вражає іменами відомихджазменів.

Програма фестивалю на сьогодні і завтра.

 

3 грудня, субота

CarlosLópez – LettersFromKøbenhavn(Еспанія / Швеція / Польща)

CarlosLópez – один з лідерів джазового руху Іспанії, віртуозний барабанщик, яскравий композитор, успішний продюсер та організатор найбільших іспанських джазових фестивалів. Карлос закінчив Музичний коледж Берклі та виступав у Америці з такими знаними джазменами, як: BennyGreen, GilbertoGil, BobMover чи AlbertSanz.

Skicki-Skiuk (Польща)

Екстравагантна назва проекту походить від закінчень прізвищ музикантів. Квартет із Вроцлава грає джаз на перетині різних музичних площин, перетворюючи на репетиціях різні ідеї у свою музичну мову. Переможці цьогорічного культового фестивалю «JazznadOdrą».

4 грудня, неділя

Karnas-Gnydyn Quartet (Польща / Україна)

Karnas-Gnydyn Quartet – спільний проект кращого українського джазового барабанщика Ігоря Гнидина та польського вокаліста ГжегожаКарнаса. До квартету також входить українська піаністка Анастасія Литвинюк і контрабасист МаріушПрасьнєвкі.

ГжегожКарнас  — польський джазовий вокаліст, музичний продюсер, автор текстів, бенд-лідер, має 4 успішних альбоми. Серед численних перемог Гжегожає перша премія YoungJazzSingersCompetition. У 2010 році він потрапив до вісімки стипендіатів від KennedyCenter, вибраних з-поміж музикантів із 59 країн. Переможець європейського конкурсу барабанщиків  V-Drums .

SistersinJazz (США/Польща/Японія/Швеція/Італія)

Потужний джазовий проект творять п’ять відомих музиканток із Польщі, Норвегії, Німеччини, Америки та Японії. «Сестри в джазі» знайшли одна одну на фестивалі YstadSwedenJazzFestival in. З початку 2016 проект вирушив у європейський тур на підтримку свого концертного CD, у якому разом з джазом переплелися мелодії Скандинавій, Центральної і Східної Європи та Азії.

Квитки на фестиваль «JazzBez» у Тернополі можна купити у касі Драмтеатру, ЦУМі та на сайті Gastroli.ua. Нагадаємо, що концерти відбуваються завдяки Генеральному партнеру – пивоварні «Опілля», офіційному партнеру – компанії «Агропродсервіс» та компаніямFerrizo та комплексу «Каруна».

Також кожного дня, після концертів, музиканти збиратимуться у неформальній дружній атмосфері закладів «Бункермуз» (2 грудня) та «Коза» (3 та 4 грудня) на джем-сейшини. Вхід на ці події  – вільний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: