В Україні вперше за 8 років зафіксували випадок пташиного грипу

02.12.2016 19:18   Джерело: axid.net
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У селі Новоолександрівка Каланчацького району Херсонської області вперше в Україні за останні вісім років була зареєстрована загибель домашньої птиці від пташиного грипу. Про це повідомили у прес-службі Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Діагноз пташиний грип було встановлено 30 листопада внаслідок дослідження відібраних з п’яти особистих підсобних господарствах громадян проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Києві.

Читайте також

Чи далеко Тернопільщині до епідемії ГРИПу?
Тернополянам пропонують рятуватися від грипу корейською вакциною (Відео)
Як доглядати за хворими на ГРИП?

У цей самий день з метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху провели засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Каланчацькій райдержадміністрації. Вона затвердила план з ліквідації захворювання та визначила межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

«За попередньою інформацією в селі Новоолександрівка в домогосподарствах громадян утримується близько 4,5 тис. голів птиці різних видів», – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що минулого разу чотири випадки пташиного грипу були зареєстровані в Україні у 2008 році в Автономній республіці Крим.

Зазначимо, що пташиний грип – гостра вірусна інфекція птахів, яка характеризується загальним пригніченням, набряками, ураженням респіраторних органів та шлунково-кишкового тракту. До захворювання сприйнятлива як домашня, так і дика птиця, причому основними переносниками та джерелом розповсюдження інфекції є перелітні водоплавні птахи. У випадку виникнення цього захворювання встановлюються обмеження на експорт птахопродукції з території країни, що разом із заходами з ліквідації хвороби завдає значних економічних збитків як державі, так і виробникам.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: axid.net  

Коментарі