Фермер з Тернопільщини поділиться з владою практичними порадами як боротися з снігом

22.11.2016 12:15   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Відомий на Тернопільщині фермер, керівник ФГ «Вікторія-92», Козівського району заслужений працівник сільського господарства України поділиться з владою практичними порадами як боротися з снігом у Тернополі, в селах приміського району й на Тернопіллі взагалі, без  створення штабів і робочих груп часів «радянщини» і  безликими обличчями та словами-обіцянками на голубих екранах місцевих телерадіоканалів, пустослів’ям в радіоефірі.

- Ми не очікували поки  вщухне завірюха. Або небесна канцелярія одразу ж пообіцяє відлигу чи літо-тепло зранку виділили  снігоочисну техніку для розчищення. Трактористи і бульдозеристи Андрій Топоровський, Віталій Кривокульський, Борис Шавран оперативно, по господарськи прогорнули центральну і бічні вулиці Плотичі й Вікторівки, де ми орендуємо землю, - каже по телефону Петро Іванович Пенсіонер з Плотичі Микола Ковальчук не повірив своїм очам, коли побачив на дорогах рідного села  такий порядок. Пан  Микола їздив до Тернополя і там затримався - ледве добрався. Якби не наш всюдихід - джип всюди кучугури , центральна траса  захурделена снігом, снігоочисної техніки практично не видно, добре, що вже вдома, - з полегшенням промовив літній чоловік.

Допоки хурделило, перемітало фермерська техніка працювала без перепочинку, регулярно підвозили пальне, гарячу їжу працюючим трактористам. В усьому цьому відомому господарстві є порядок й дбайливе піклування про людей, їхнє здоров’я.

Понад 1,1 млн. грн, саме такі кошти виділило на місцевий стадіон і скверик фермерське господарство, яке впродовж 15 років очолює фаховий економіст, заслужений працівник сільського господарства України Петро Пеляк. На орендованих у земляків землях він вирощує  високі й стабільні урожаї зернових і технічних культур, картоплі. Петро Іванович дбає про соціальний розвиток Вікторівки, Плотичі. Допомагає сільським закладам медицини, освіти, культури, релігійним громадам, малозабезпеченим категоріям  населення. Досвідчений господарник створює умови для дозвілля, активного відпочинку, фізкультури й спорту. Спільно з своїми однодумцями й  молоддю села  вони організували чимало толок на якій, а точніше, на колишньому сміттєзвалищі - рекультивували грунт, благоустроїли  територію, тепер там волейбольні й баскетбольні майданчики, тенісний корт, а поруч невеличкий, але затишний скверик.  Вітаємо вас із професійним святом, Петре Івановичу, міцного здоров’я й хліборобської наснаги на многії літа!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі