Ярослав Бачинський

Ярослав Бачинський

кореспондент, журналіст, член Національної спілки журналістів України

Свято з присмаком розчарувань

20.11.2016 17:43   Джерело: TeNews
Автор : Ярослав Бачинський

Вперше відколи сільгоспвиробники, фермери працівники полів та ферм краю відзначають День працівників сільського господарства. який цього річ припав на 20 листопада, у залі Тернопільського драматичного театру ім. Т. Шевченка було напівпорожнього. Урочистий захід зорганізували рада об’єднання сільськогосподарських підприємств. Привітати хліборобів з професійним святом прийшли очільники області Степан Барна, Віктор Овчарук принесли карнизи квітів і великий стос грамот і подяк. Аграрників не забув і профільний міністр Тарас Кутовий, який надіслав привітальну адресу.

Голова ТОДА Степан Барна вручаючи грамоти і подяки від обласних владних структур запевнив . що державні нагороди будуть, коли не повідомив. Найбагаточисельніша делегація на уточинах з Підгаєцького району 20 осіб. Два- три чоловіки приїхало із Збаража, Заліщиків, обмаль було й бережанців, що ж закурило. Замело кохані й до щему рідні міста. У наймолодшому в області - Підгаєцькому районі усі сільські дороги гуртом і технікою державною і приватних сільгосппідприємств розчистили. А ось на трасі Тернопіль- Підгороднє ще донедавна нагромадилася колона фур. Правда Очільник Тернопільського району Олександр Похилий не обминув свята хліборобів, до якого причетний як я до космосу Вселеної. Опісля подячних слів, переможних рапортів, адже область уже зібрала понад 2,1 млн. тонн зерна. Слід подякувати трактористу і комбайнеру,водію і агроному, сільській вчительці й лікарю ,директора господарств за організацію жнивного комплексу та нелегких осінених завершальних робіт.

Читайте також

На Тернопільщині вироблятимуть власні продукти з сої
На Тернопільщині будуть сіяти жито
На Кременеччині збудують тваринницький комплекс

Співали українських пісень відомий фольклорний ансамбль народних інструментів « Візерунок» разом з його керівником, заслуженим артистом України Мирославом Бобчуком., як завжди неперевершеною була танцювальна композиція « Подільське весілля» у виконанні нашої улюбленої « Назбручанки», милий голос ведучої, заслуженої артистки України Андріяна Онуфрійчук. Подякував артистам Тернопільської обласної філармонії від імені хлібодарського цеху й головний організатор свята голова ради Микола Пилипів. Розходилися після концертного дійства по- тихому , гуртуючи свої компанії та кола. Кави і чаю ніхто як у попередні незабутні роки не пропонував, чим багатшими стають наші доморощені місцеві агроолігархи. тим скупіші і мають простий люд десь у с….. А люди то ж приїхали . щоб встигнути з далекого Шумська, Монастирської, Борщова та Заліщиків. Добре, що хоч запросили ветеранів. І на цьому треба дякувати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі