Військовий капелан Залізняк розписує трипільськими візерунками тарілки та гільзи, які продаються на аукціоні

Опубліковано:
18 Листопада, 2016

Військовий капелан на псевдо Залізняк, греко-католицький священик Микола Мединський, відкрив у собі справжній талант до розпису. Його глиняні тарілки, розписані гільзи із задоволенням купують – причому ціна утворюється на імпровізованому аукціоні. Усі гроші капелан спрямовує на допомогу тим частинам та бійцям до яких приїздять капелани. До капеланської залучені священики з шести областей України. За словами отця, капеланська служба необхідна для надання духовної підтримки, забезпечення високого морального духу та дисципліни особового складу, виховання його в традиціях християнства та українського націоналізму.

Капелани поширюють Боже слово, здійснюють богослужіння, роз’яснюють бійцям поняття святості воїна, святості боротьби. “Захист своєї землі — це є свята справа, це є Богом благословенна справа” – впевнений Микола Мединський.

Цікаво, що у розписах отець перевагу надає трипільським візерункам. Одна розписана тарілка може продатися і за три тисячі гривень. Капелан приймає замовлення та завжди радий подарувати благодійникам власноруч розписану річ. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: