Зустріччю з режисером та акторами розпочався в Тернополі показ фільму «Політ золотої мушки» (Фото)

29.02.2016 22:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тарас Савчук

Ця оповідка про Галичину, – розказував режисер Іван Кравчишин.  Це історія про окрему цивілізацію, ім’я якій Галичина. Ми спеціально робили кіно не вишиванково-пісенне, і фільмували не як туристи,  які приїжджають сюди для зйомок. Ми показали Галичину такою, яка вона є, і знімали тільки галицьких акторів».

 

Глядачі мали змогу оцінити безсумнівну дотепність фільму також і за тим, що він повністю супроводжується субтитрами, у який галицький діалект персонажів «перекладений» на літературну українську мову.

 

Попри всю комедійність і ситуацій, і їх мистецького подання, фільм має й  глибинний нежартівливий зміст, що виринає то фразою «їсти треба головою, а жити – душею»,  то філософським зауваженням «людське життя подібне до польоту золотої мушки над вогнем – таке ж яскраве, але не вічне…»

 

А щодо емоцій власне тернополян, то найбільше потішила обіцянка Івана Кравчишина, що наступний фільм буде про Тернопіль, а головну роль у ньому матиме  акторка Тернопільського драмтеатру Наталя Олексів, адже вона, за словами режисера, не просто вдало дебютувала у фільмі, а й вносила веселі креативні корективи до сценарію, що і додало йому життєрадісності та щирої галицької самобутності.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі