Золоті та срібні руки тернополянина Роми Багрія (Фото)

Опубліковано:
4 Квітня, 2015

Тернополянин Роман Багрій захоплюється видом творчості, який не часто можна зустріти. Він ліпить… руки. 

 

Романові 21 рік, він навчався в тернопільському політехнічному університеті на світлотехніка.

– Можна сказати жорстоко вбив час, – жартує хлопець, – Адже зараз моєю основною роботою є свічки,  зараз я займаюсь їх виготовленням і розповсюдженням по Україні. А перед цим доводилося займатися бурінням скважин для води, ми з братом добували артезіанську водичку.


 

Ідея з “руками” до Роми також прийшла зненацька.

 

– Згадував своє дитинство і все, що з ним пов”язано і розуміння того, що ми дорослішаємо. А спогади потрошки зникають. У мене немає  багато дитячих фото, ні відео – нічого такого, що могло б нагадувати дитинство. Я задумався – як можна закарбувати певні події без допомоги фото чи відео. Ще давніше я знав, що роблять зліпки дитячих ручок і ніжок із солоного тіста.

 

Я зачіпився за цю ідею, і почав пошуки альтернативи в інтернеті. Коли я зацікавився цим, то в Україні ще ніхто не робив нічого подібного.  Спочатку матеріал для відбиточків я замовляв за кордоном, але за рік його вже можна було знайти і тут.

 

Спочатку було дуже важко працювати з цим хобі. Адже доводилося  працювати з насправді дуже маленькими дітьми.

Наймолодша дитина в якої я знімав відбиточки ручок і ножок мала три тижні, це було насправді випробуваням!

Коли працюю з дітьми , то завжди перед тим як знімати зліпочок, починається  “мандраж”, Іноді важко було витягнути маленьку дитячку ручку з ємкості з матеріалом. Робота була не для слабких нервів, – посміхається Рома Багрій.

Але, якщо чесно , це дуже круто, адже зліпки робив і малюкам, і молодим парам, словом, діапазон знайомств був дуже широкий.

 

Робити відбитки дорослим було насправді дуже цікаво, кожна робота це була окрема історія. Я навіть раз робив відбитки картьожному фокусніку, і його фокуси я, напевне, ніколи не забуду. Просто люди, які робили відбиток, переважно ще залишались на деякий час, щоб подивитися, як я буду витягувати гіпсовий зліпок з форми, і за цей час кожен щось розповідав про себе.

 
Не побоявся хлопець відкрити і секрети самого “таїнства” зліпків.

 
– Матеріал потрібно зачистити від всіх бульбашок чи незаповнених гіпсом проміжків. Процес полягає в тому, щоб зняти відбиточок в людини(людина занурює свою руку в желеподібну речовину, яка полімеризувалась і застигала буквально за одну-півтори хвилини). Потім руку витягують, а в посудині з желе, там де була рука, залишається простір , який в подальшому заливався гіпсом (який також був не простий). Він застигав, а “желе” треба було “обтеребити”з застигшої руки.

 
а коли гіпсова рука була визволена від желе, тоді в роботу вступав стоматологічний зонд(стоматологи ним шукають дирочки ))) )(така собі ручка з зігнутою голко) і цим інструментом ти маєш зачищати всі повністю нерівності чи бульбашки без яких ніколи не обійтись. Ця робота деколи займала і біля двох годин, після такої копіткої справи іноді здавалося, що вже готовий вчитися на ювеліра, розповів хлопець.

 


 

26 листопада 2012 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оля терещук, #роман багрій, #руки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: