Знову вибори? Оцінюємо шанси місцевих лідерів

Опубліковано:
27 Січня, 2016

В Україні запахло виборами.
Про це вже відверто пишуть народні депутати з пропрезидентської партії, а обранці від “Народного фронту” Премєра А.Яценюка, які разом з нардепами від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” творять кістяк коаліції, навіть почали проявляти політичну активність.

Ми ж спробуємо спрогнозувати, хто з тернопільських політиків може стати кандидатом в народні депутати по місту Тернополю, якщо вибори дійсно будуть найближчим часом.

Роман Заставний

Про нього ми вже згадували, як про людину, яка активно розставляє фігури, щоб виграти майбутні парламентські вибори. Нам нашу думку, він має чи не найбільше шансів знову отримати заповітний мандат. Скандал в свободівському середовищі тільки підсилює щанси Заставного стати єдиним кандидатом, перемога якого стане виключно технічною справою. Лобіювання інтересів міста зараз – запорука підтримки місцевою владою потім. І це “потім” має чіткі обриси – осінь 2016 року – про таку дату говорять, коли йдеться про позачергові вибори. Газета про роботу народного депутата Романа Заставного також заполонила поштові скриньки тернополян, що теж може вказувати на наближення виборів. Він має чи не найбільше шансів виграти, адже тісна співпраця з мером міста Надалом та чималі гроші зроблять свою справу серед невибагливого тернопільського виборця.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заставний змінив орієнтацію?

Володимир Стаюра

Свободівець, який заради політичної карєри і на барикади кидався, і в батальйоні “Січ” служив і навіть до міської ради йшов першим номером, щоб тільки гарантовано стати депутатом, має всі амбіції стати висуванцем від партії Тягнибока до Парламенту в обласному центрі. Він навіть може стати єдиним кандидатом від ВО “Свобода” та БПП “Солідарність”, враховуючи тісну співпрацю цих політичних сил в міській раді Тернополя. Для цього секретарю міської ради Шумаді варто вийти з-під опіки Заставного та переконати свого кума Барну підтримати Стаюру. Чи буде свободівець повністю незалежним? Швидше – ні. Як і зараз він орієнтуватиметься на С.Надала, самостійність якого починає відверто дратувати лідера партії О.Тягнибока. Тому в позакулісній боротьбі Стаюрі буде важко переконати партійне керівництво в тому, що саме він дозрів до великої політики.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі публікації Антона Веселого

Тарас Пастух

Діючий народний депутат, який за півтора роки нічого конкретного не запропонував своїм виборцям, що би змінило їхнє життя. Політично Пастух програв вже тоді, коли наважився балотуватися на посаду міського голови. Невдало розрахувавши власні сили, він і сам програв і імідж партії “Самопоміч” серйозно підпсував. Розглядати його як серйозного конкурента не варто, навіть якщо “Самопоміч” стартуватиме на виборах з опозиції.

Віталій Цимбалюк

Молодий політик, який красиво розпочав власну політичну гру, однак виявилося, що вся його публічна робота стала фальш-стартом. Коли соціологія показала реальні результати, пан Віталій дав собі спокій. Однак, в гру знову повертається його батько, якого по праву можна назвати важковаговиком. Нещодавно Цимбалюк-старший очолив львівську “Батьківщину”, здивувавши весь тернопільський політичний бамонд. Вкладаючи в партію на Львівщині Михайло Цимбалюк на здачу цілком може пробувати пропихати свого сина на Тернопільщині. І це не обов’язково має бути обласний центр.

Ігор Гуда

Ігорю Гуді знайоме почуття глибокого розчарування від потрачених на вибори грошей. Він двічі програвав, тому на місцевих виборах 2015 року взяв паузу. Не виключено, що з прицілом на вибори парламентські. Справи бізнесові йдуть настільки добре, що будівельна фірма пана Гуди успішно завойовує ринки Львова, а а сам молодий бізнесмен настільки самовпевнений, що за ділянку в Тернополі готовий боротися навіть проти воїнів АТО та волонтерів. В Тернополі Ігор Гуда зможе перемогти лише за умови підтримки мера міста та відсутності реальних конкурентів. Політичного даху, на відміну від Стаюри, він не має, а грошима ні Заставного, ні Цимбалюка Гуда не поборить. Тим більще, що Цимбалюк-молодший є швагром Ігоря Гуди, тому на самостійну гру пан Гуда, щвидше за все, згодиться тільки при мовчазній згоді Цимбалюка-старшого.

Це найбільш імовірні персони, що хочуть чи можуть поборотися за мандат нардепа. Темними конячками залишаються радикали, укропівці, Правий сектор тощо. Але їхня політична невиразність робить їх гравцями другого ешелону, які орієнтуватимуться на владу – Надала чи Барну, залежно де їм вдасться виторгувати округ.

 

Далі буде…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: