Юрій Сиротюк

Юрій Сиротюк

політик, Народний депутат України 7 скликання, директор центру "Українські студії стратегічних досліджень"

Зміни Конституції під час війни – це капітуляція

Конституцію можна змінювати лише після закінчення війни

28.06.2016 20:13   Джерело: Соціальні мережі
Автор : Юрій Сиротюк

Ухвалення Конституції під зовнішнім тиском і примусом лише закріплює неоколоніальний стан країни і поглиблює конфлікт між неоколоніальним режимом внутрішньої окупації та нацією, що намагається подолати постколоніальний статус.

 

Переконаний, що найкращим проектом Конституції України є проект національної Конституції підготовлений групою конституціоналістів на чолі з професором Київського Національного університету вічної пам’яті Олександром Шевченком.


Очевидно, новий проект Конституції повинен закріпити повновладдя української нації, передбачити подолання наслідків колонізації та окупації, скасувати постколоніальні рудименти (особливі статуси територій, надати Криму статус звичайної терадмінодиниці – наразі області), подолати постколоніальну соціальну дискримінацію.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підписав зміни до Конституції

 

Наразі до закінчення війни необхідно владі хоча б перестати ґвалтувати Конституцію.

 

Також тим хто сьогодні ходив до Пилипа Орлика також хочу навести один із параграфів його Конституції:

«Ясновельможний гетьман за своєю посадою має дбати про лад у Вітчизні Запорізькій, а особливо повинен пильнувати, щоб людям військовим і посполитим не чинилися збиткові тягарі, податки, пригнічення та здирства, через які вони залишають своє житло і йдуть шукати прихистку у закордонні держави.

 

Для цього треба, щоб панове полковники, сотники, отамани з усіма військовими та посполитими урядниками не наважувалися виконувати панщин та відробітки на своїх приватних господарствах силами козаків та посполитих, особливо тих, які ані до урядів їх, ані їм безпосередньо не належать: не примушувати до косіння сіна, збирання з полів урожаю та гатіння гребель, не віднімати та силою не змушувати продавати землю, не відбирати за будь-яку провину рухоме та нерухоме майно, не змушувати ремісників безоплатно виконувати свої домашні справи і козаків до розсилки приватної не залучати. Усе це Ясновельможний гетьман має владою своєю забороняти і сам того, як добрий приклад іншим, остерігатись і не чинити.

 

Найбільше ж на людей бідних чинять утиски і здирства та пригнічують їх тягарями владолюбні хабарники, які не за заслуги свої, а через ненаситну пожадливість прагнуть потрапити в уряди військові і посполиті для свого збагачення. Вони спокушають серце гетьманське, і завдяки корупції, без повного обрання та всупереч справедливості і закону, чи в уряди полковничі проникають, чи обіймають інші посади. Тому остаточно постановляється, щоб Ясновельможний гетьман жодними, хоч би й найбільшими, подарунками та респектами не спокушався, нікому за хабарі в урядах ні полковничих, ні інших військових чи посполитих посад не давав і насильно в уряд нікого не призначав. Завжди як військові, так і посполиті урядники, особливо полковницькі, мають обиратися вільними голосами, а по обранні - владою гетьманською затверджуватись. Однак елекції таких урядників повинні проводитися не без волі гетьманської. Такого ж закону і полковники повинні будуть дотримуватися та не допускати без вільного обрання цілої сотні сотників та інших посадовців за якісь респекти. А через власні образи не повинні також з урядів звільняти».

 

А на закінчення актуальна невмируща пісенька від «Вія»: 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Соціальні мережі  

Коментарі